PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153254
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

mam straszna chetke na ten film ... gdyby nie angina to dzis bylabym po. ale takie pytanie; czy filmy typu 3D moga ogladac osoby tj jak ja czyli z amblyopi -leniwym okiem? niechodzi mi o zeza tylko osoby noszace okulary z plusem na jednym oku a z minusem na drugim.

ocenił(a) film na 9
em_kej

Przy korekcie wzroku wada wyrównuje Ci się do "0", więc nosząc okulary/soczewki, okulary 3D, które dają w kinie nie przeszkadzają. Ciężej jest mieć podwójne okulary, ale i to daje radę.

ocenił(a) film na 8
Tamcia

a jeszcze jedno ... udaje sie takie filmy ogladac bez tych kinowych okularów, czy one musza byc przy 3D?

ocenił(a) film na 9
em_kej

:) Nie, takich filmów nie da się oglądać inaczej jak w okularach, bo będą miały niewyraźny obraz nachodzących barw czerwieni i niebieskiego, ale wiesz, jedne filmy są warte takich efektów, inne mniej ("Hobbit" podobno ma słabe). Idź na film bez 3D. Mnie dopiero satysfakcjonuje IMAX 3D.

ocenił(a) film na 8
Tamcia

tzn. to zycie pi jest nie tylko w 3D?

ocenił(a) film na 9
em_kej

Nie tylko

em_kej

W niektórych kinach jest do wyboru 2D i 3D. W podwójnych okularach daje radę oglądać, choć to nie do końca wygodne. Pozwolę sobie się nie zgodzić z opinią powyżej - efekty 3D w "Hobbicie" są bardzo dobre, ale widziałam wersję 48 klatek na sekundę, w zwykłej 24 k/s obraz może być zamazany. W "Życiu Pi" jest mniej takich scen szybkiego ruchu, jak w Hobbicie, dlatego 3D ogląda się dobrze, film jest piękny wizualnie. Jednak myślę, że 3D nie jest tu konieczne i w tradycyjnej wersji też nacieszysz oczy obrazem :)

ocenił(a) film na 8
Sirielle

moze rzeczywiscie 3D nie jest konieczny, juz sam zwiastun jest interesujacy. tyle, ze gdy w wyszukiwarce wpisuje nazwe filmu to pokazuje sie, ze w kinach wroclawskich jest on puszczany w 2D i 3D ;] dzieki wam za podpowiedz.