Życie jest piękne

La vita è bella
1997
8,4 290 tys. ocen
8,4 10 1 289927
8,0 48 krytyków
Życie jest piękne
powrót do forum filmu Życie jest piękne

można się tym filmem prawdziwie zachwycić. Wspaniała gra, doskonała muzyka. Momentami płakać mi się chciało,by po chwili śmiać się do rozpuku .Idealny :D

użytkownik usunięty
Joanna_Dorota_Marcelina

W zupełności się zgadzam. A scena z tłumaczeniem Benigniego słów Hitlerowca jest genialna:D !!!

ocenił(a) film na 9
Joanna_Dorota_Marcelina

Zgadzam sie i z tym ze scena z tlumaczeniem hitlerowca jest swietna, jak i z tym,ze jest to piekny film. Jako dowod na to moze sluzyc to ze to jest jedyny film jaki ogladalem w zyciu na którym chcialo mi sie plakac. I to mówie ja fan Quentina Tarantino i filmu "Zly Porucznik" ;-)
Daje 9+/10, czyli najwiecej ile dalem za film, bo uwazam, ze film 10/10 jeszcze nie powstal i mam nadzieje, ze przyjda czasy kiedy powstanie film idealny pod kazdym wzgledem. Ja w tym roku bede mial dopiero 18 lat wiec mam jeszcze czas i mam nadzieje ze dozyje takiego filmu :-)

ocenił(a) film na 9
Majkel_5

Aha chcialem jeszcze dodac, ze to ze dalem tak ocene nie znaczy, ze jest to mój jeden ulubiony film ale stawiam go na równi z moimi bóstwami, które mam w swoich ulubionych filmach, pomimo tego, ze im dalem nizsza ocene (9) %)