Życie jest piękne

La vita è bella
1997
8,4 290 tys. ocen
8,4 10 1 289912
8,0 48 krytyków
Życie jest piękne
powrót do forum filmu Życie jest piękne

...mnie jakoś nie porwał... Z początku było śmiesznie, później "zabawa" w obozie pracy. Zakończenie rozwala i to nie podlega dyskusji. Być może powinienem obejrzeć go jeszcze raz, w lepszych warunkach niż poprzednio, bym mógł wszystko z niego (i siebie) wycisnąć. Na razie: Bez oceny.

ocenił(a) film na 10
andrzej_goscicki

Mnie też ten film nie poruszył, spodziewałam się znacznie czegoś lepszego :)
Fakt faktem zakończenie filmu fajnie.

Truskaawkaaa

Moim zdaniem to wina gatunku. "Komediodramat". To ja mam się śmiać, czy płakać? Najprawdopodobniej tego typu filmy po prostu nie są dla mnie :).

ocenił(a) film na 10
andrzej_goscicki

Mnie osobiście główny bohater irytował od samego początku swoim głupkowatym zachowaniem.
Mam strasznie mieszane uczucia co do tego filmu, komedia którym tematem jest holocaust.Nie bardzo mi się widzi.
Chyba też nie dla mnie tego typu filmy :P

Truskaawkaaa

Ojej, ja tymczasem odczuwałam silne emocje, szczególnie już po filmie, bo faktycznie w trakcie też nie wiedziałam jak go odbierać. Przede wszystkim dlatego, że nie spodziewałam się zupełnie takiego zakończenia i w wyniku przeżyłam coś na kształt wrażenia czystej formy, więc jak widać, jesteśmy bardzo różni- Was film nie dotknął, ale niektórych naprawdę porusza. To wszystko może również zależeć od sytuacji i stanu w którym oglądając coś, jesteśmy

ocenił(a) film na 9
nielubiekozucha

ja na tym filmie to tylko płakałam jak chłopiec odnalazł swoją mamę, czyli sama końcówka film :)

ocenił(a) film na 10
andrzej_goscicki

Mogę Ci polecić "chłopiec w pasiastej piżamie", piękny film :)