nie potrafię sobie przypomnieć tytułu pewnego filmu. Tematyka holocaustu. Pamiętam, że rzecz się najpierw dzieje gdzieś na jakieś żydowskiej wsi i jej mieszkańcy jak się dowiedzieli o wybuchu wojny, to postanowili zbudować?/skraść? pociąg towarowy i nim uciec poza linię frontu. Błagam, jakby ktoś coś wiedział. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ;). Dzięki bardzo!
Pamiętam ten film... lecz nie mogę przypomnieć sobie tytułu :P Jejku tamten film był genialny xD... Już dawno go oglądałam.. no i musze przyznać, że był niezły ;]
A może wie ktoś z was jaki jest tytuł filmu także o tematuce wojennej i holocaustu... Jest pewnym żydowskim chłopcu, który sam (chyba w Warszawie) ukrywa się w ruinach kamienic... by przetrwać itp.
Bardzo chciałabym jeszcze raz ten film obejrzeć... :)
Hej! Wydaje mi się, że mogę pomóc. Jeśli film był francuski, a oni tym pociągiem pojechali do Jerozolimy to tytuł filmu to : "Pociąg życia", swoją drogą także niesamowite dzieło. Pozdrawiam!
Hej ! Wydaje mi się, że mogę pomóc! Jeśli film był francuski, a oni pojechali pociągiem do Jerozolimy, to tytuł brzmi "Pociąg życia", swoją drogą także niesamowite dzieło. Pozdrawiam!
Hej ! Wydaje mi się, że mogę pomóc! Jeśli film był francuski, a oni pojechali pociągiem do Jerozolimy, to tytuł brzmi "Pociąg życia", swoją drogą także niesamowite dzieło. Pozdrawiam!