Życie jest piękne

La vita è bella
1997
8,4 290 tys. ocen
8,4 10 1 289927
8,0 48 krytyków
Życie jest piękne
powrót do forum filmu Życie jest piękne

nie potrafię sobie przypomnieć tytułu pewnego filmu. Tematyka holocaustu. Pamiętam, że rzecz się najpierw dzieje gdzieś na jakieś żydowskiej wsi i jej mieszkańcy jak się dowiedzieli o wybuchu wojny, to postanowili zbudować?/skraść? pociąg towarowy i nim uciec poza linię frontu. Błagam, jakby ktoś coś wiedział. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ;). Dzięki bardzo!

ocenił(a) film na 10
Od_visine_se_zvrti

Pamiętam ten film... lecz nie mogę przypomnieć sobie tytułu :P Jejku tamten film był genialny xD... Już dawno go oglądałam.. no i musze przyznać, że był niezły ;]

A może wie ktoś z was jaki jest tytuł filmu także o tematuce wojennej i holocaustu... Jest pewnym żydowskim chłopcu, który sam (chyba w Warszawie) ukrywa się w ruinach kamienic... by przetrwać itp.
Bardzo chciałabym jeszcze raz ten film obejrzeć... :)

lentilha

hej, ten film to "Wyspa na Ptasiej". Swietny jest :)

ocenił(a) film na 10
eunika

taak to ten! :) WIELKIE DZIĘKI! ;]

Od_visine_se_zvrti

Hej! Wydaje mi się, że mogę pomóc. Jeśli film był francuski, a oni tym pociągiem pojechali do Jerozolimy to tytuł filmu to : "Pociąg życia", swoją drogą także niesamowite dzieło. Pozdrawiam!

Od_visine_se_zvrti

Hej ! Wydaje mi się, że mogę pomóc! Jeśli film był francuski, a oni pojechali pociągiem do Jerozolimy, to tytuł brzmi "Pociąg życia", swoją drogą także niesamowite dzieło. Pozdrawiam!

Od_visine_se_zvrti

Hej ! Wydaje mi się, że mogę pomóc! Jeśli film był francuski, a oni pojechali pociągiem do Jerozolimy, to tytuł brzmi "Pociąg życia", swoją drogą także niesamowite dzieło. Pozdrawiam!

Od_visine_se_zvrti

bushto_2

Hmmm widocznie pomogłem Ci 4 razy :)... Hehe, nie wiem co to sie stalo. Pozdrawiam!

bushto_2

Dzięki!! Stary masz u mnie piwo :D Nawet nie jedno!