PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94748}

10 minut do północy

10 to Midnight
1983
6,6 1,1 tys. ocen
6,6 10 1 1089
6,5 2 krytyków
10 minut do północy
powrót do forum filmu 10 minut do północy

to chyba tylko dla gołego tyłka Gene Davisa.

miau

Film może nie wybitny, ale też nie słaby. Ot po prostu typowy kryminał w starym, dobrym stylu. No i jak zawsze świetny Bronson.
Niestety dzisiaj ludzie za dobry film uważają ten w którym wszystko wybucha i ogólnie fajerwerki głupoty same są...
A do oglądania gołych tyłków są lepsze produkcje:-)

Soja

I dla nieowłosionej klaty Charlesa Bronsona:). Zajebisty on jest :D

ocenił(a) film na 8
WielkiSzu

Akurat w tym filmie Bronson klaty nie pokazywał. Moim zdaniem to bardzo dobra rzecz. Tyle tylko, że w chwili obecnej tego typu produkcje trafiają jedynie do fanów kina sensacyjnego z lat 70 i 80 - tych. Ja nic jestem, tęsknie za takimi produkcjami i z czystym sumieniem oceniam film 8,5/10, ale że na filmwebie połówek brak zostaje 8/10.

ocenił(a) film na 8
holstensa

Ja również uważam, że to naprawdę bardzo dobre kino (Wg. mnie jeden z lepszych filmów późnego Bronsona)
Ten tytuł miałem okazję obejrzeć dotychczas 3 razy (niemieckie PRO 7, TVP2 jakieś 8 lat temu, wreszcie całkiem niedawno na DVD) i jeszcze mi się nie znudził. Klimat tego filmu po prostu powala. Przypomina mi się trochę Cruising Friedkina, również z Gene'm Davisem, który tutaj gniecie. mosznę. Deviant w jego wykonaniu jest to po prostu znakomity...