Witam!
Muszę zmartwić wszystkich tych co oczekują na wydanie DVD
tej bajeczki , otóż ponownie ją zdubbingowano i ten dubbing niestety jest bardzo ,bardzo kiepski.W wersji pierwszej była elita dubbingowa (o ile taka była ) z lat 60 i to co wykonali chwytało za serce , teraz to niestety dokonano profanacji na tak dobrym starym dubbingu. IMPERIAL = SUCKS.
Za ten nowy dubbing powinni ich rozstrzelać i powiesić na hakach. Ciekawe dlaczego zniszczyli taki kawał dobrej roboty. Stary dubbing 1000/10 nowy 2/10 albo mniej. Nawet do końca nie obejrzałem w nowej wersji bo mnie krew zalała. Pamiętam czasy że "101 ..." w poprzedniej wersji oglądało się nawet dwa razy dziennie.
Radze obejrzec ze starym o ile bedziesz miala mozliwosc w kazdym razie nowy to zbrodnia w bialy dzien
W październiku 2008 ma wyjść w USA w platynowej edycji wersja 2dvd. Możliwe, że u nas też wyjdzie (w końcu imperial wydaje baji z tej serii u nas) i przekonamy się jaki dubbing dostaniemy...
Ludzie, co wy macie do nowego dubbingu? Mam kasetę z nowym (chyba, że jest jeszcze nowszy) i dla mnie nie ma w nim nic do zarzucenia! Odsłuchałam przed chwilą kawałek starego dubbingu na youtube i niezbyt mi się on podoba - w porównaniu z nowszym dubbingiem jest dużo gorszy. Może to ze względu na mój wiek, albo na to, że całe życie oglądałam nowszą wersję? Możecie sprecyzować co dokładnie wam się w nim nie podoba? :)