101 Dalmatyńczyków

One Hundred and One Dalmatians
1961
7,4 85 tys. ocen
7,4 10 1 85088
7,2 21 krytyków
101 Dalmatyńczyków
powrót do forum filmu 101 Dalmatyńczyków

W marcu wychodzi 2-dyskowe wydanie specjalne tego pięknego filmu! Nie wiem czy ze starym czy nowym dubbingiem, ale pewnie warto będzie to zdobyć :). Podobna sytuację mamy z filmem "aryskotraci" ale nie wim w którym to miesiącu...

Elliot

Niestety będzie to nowa wersja dubbingu:

w wersji polskiej głosów użyczyli: Karina Szafrańska, Ewa Szykulska, Krystyna Kozanecka, Jan Piechociński, Marcin Kudełka, Jarosław Boberek, Ryszard Nawrocki, Katarzyna Łaniewska, Agnieszka Para, Tomasz Zaliwski, Jerzy Rostkowski, Marek Frąckowiak, Norbert Jonak

ocenił(a) film na 9
mikesz

ale na stronce dystrybutora jest zwiastun wydania specjalnego ze starym dubbingiem! Więc w końcu jaki będzie?

Sparkling1986

Niestety, na stronie dystrybutora w zwiastunie jest właśnie nowy dubbing i taki usłyszymy na dvd

ocenił(a) film na 7
mikesz

Kupiłem to DVD i niestety zawiera ona wersję z nowym dubbingiem. Może jednak uda mi się to jakoś przeboleć.

ocenił(a) film na 9
mikesz

To ja już nic nie rozumiem - a więc tłumacze:

Mam niby nową wersje dubbingu, tzn z Ewa Szykulską etc - ale porównując dzwięk, z wersją z zwiastunu na stronie Imperiala to się mocno różni... Wytłumaczy mi to ktoś ?

Nawet mam trochę inne dialogi?

Pomoże mi ktoś to rozszyfrować?

Raven_13

To takie proste. Głosy w zwiastunach są inne niż na DVD czy na VHS. W zwiastunie głos Cruelli podkłoda Barbara Zielińska (która podkładała głos Yzmy w telewizyjnym serialu Nowa Szkoła króla) A na DVD Ewa Szkulska. Uwielbiam ten film. Cieszę się,że mogłom pomóc.