PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=732993}

13 godzin: Tajna misja w Benghazi

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi
2016
7,3 41 tys. ocen
7,3 10 1 41341
5,6 11 krytyków
13 godzin: Tajna misja w Benghazi
powrót do forum filmu 13 godzin: Tajna misja w Benghazi

Nie wiem czy cały film (bo nie wytrzymałem i wyłączyłem w połowie) jest o tym jak strzelają. Nieprzerwanie. Trudno zorientować się kto do kogo, bo strzelają głównie w nocy, a wszyscy aktorzy podobnie są ubrani i noszą brody. Podziwiam realizatorów, że udało im się nakręcić trwający 2.5 godziny film pozbawiony treści. Wyłącznie o strzelaniu. Owszem, na początku pojawia się wątek ochroniarza, który ma żonę i siedmioro dzieci. Szybko jednak znika w nieustannym ostrzale... Niewykluczone, że w finale do niego wrócono (albo z happy endem albo przeciwnie), ale nie wiem, bo nie dotrwałem. Domyślam się jednak, że źli ludzie zostali zastrzeleni. Film nakręcono na podstawie autentycznych faktów, ale to chyba nie musi oznaczać pokazywania wyłącznie walk.

ocenił(a) film na 9
jaroslaw_mojzych

Wytrzymałem cały film (odpaliłem go o 23:30 około) . I tak cały film jest o strzelaniu, a o czym według Pana powinien być skoro sam opis mówi tak:

,,Członkowie elitarnego oddziału próbują ocalić uwięzionych pracowników konsulatu w
libijskim Benghazi, który został zatakowany przez terrorystów".

O czym według Pana powinien to być film skoro nie o żołnierzach i strzelaniu właśnie . Właśnie łatwo się zorientować kto strzela do kogo to bardzo proste terroryści strzelają do ochrony i ochrona odpowiada ogniem. Film ma treść a to,że niby jest jej pozbawiony to Pańska subiektywna opinia.

Tak pojawia się wątek tego ochroniarza i wcale nie znika
w nieustannym ostrzale. (Chyba Pan ogladał ten film bardzo niedokładnie). W finale wcale nie do niego wrócono bo cały czas ten wątek był. Przeżył całą sytuacje. Tak zlikwidowano terrorystów. No a co proszę Pana mieli w tym filmie pokazań jak nie walki skoro to był atak.

ocenił(a) film na 3
jaroslaw_mojzych

Dokładnie - film nie ma żadnej treści. Ja też po 10 min się na tyle znudziłem, że leciał w tle a robiłem coś innego. To zwykła nawalanka dla ignorantów nakręcona na zbicie kasy.
A szkoda bo konflikt libijski jak sobie doczytałem po filmie to ciekawa historia. Ale pewnie z badań rynku wynika, że taki shit się najlepiej sprzedaje..