PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=3483}

200 papierosów

200 Cigarettes
1999
6,1 2,2 tys. ocen
6,1 10 1 2207
200 papierosów
powrót do forum filmu 200 papierosów

Tyn film to coś miyndzy RENT, a MORDERCZYM LATYM Spike'a Lee. Bohaterami sóm chachory, bohyma, punki itp. Losy kilkunastu nowojorskich outsiderów krziżujóm sie i przeplatajóm. Niwóntpliwie atutym jes tukej obsada: Courtney Love, Janeane Garofalo, Kate Hudson, Ben Affleck i cało plejada aktorów znanych bardzij z seriali niż z nazwisk. A sama treść? Niy jes to ambitno, epicko panorama danyj społeczności, ale niy jes to tyż niy dajóncy sie oglóndać gniot, jak RENT. Przijymny, jednorazowy film, co to mo tako nawet-nawet pointa na kóniec, ale na obejrzynie go po roz drugi raczyj niy ma co liczyć...

ocenił(a) film na 6
ulubione

Ja lubię jednorazowe kino , niczym gumki. Tylko dobre gumki które nie pękają , mogę tak powiedzieć o tym filmie. Nie był totalnym gniotem ,nie należał do ekstremalnie ambitnych, nie trzeba go oglądac 3 razy by zrozumieć jakże trudną treść. Wydaje mi się że można to przełknąc i się pośmiac, zwłaszcza dzisiejszej nocy ( film emitowany był bodajże na tvp2?) kiedy nie można spać i nie pozostaje nic innego jak tv. Oczywiście , Ben był okropny i jego fryzura, a może dlatego że go wcale nie lubię i nie pojmuję tego proaktorstwa (jeśli można tak to nazwać) "płęta" była? to może przespałam ... chociaż widziałam film aż do pojawienia się samych napisów, i owej "płęty" moje oczęta nie dostrzegły! ;)