2001: Odyseja kosmiczna

2001: A Space Odyssey
1968
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 143507
8,7 70 krytyków
2001: Odyseja kosmiczna
powrót do forum filmu 2001: Odyseja kosmiczna

Ludzie, kiedy pojawił się napis "przerwa", zaczęli biegać do toalety albo w ogóle uznali, że to najlepszy sposób na
ucieczkę z kina. Kilka miejsc zostało pustych...
Śmieszne działy się rzeczy.

ocenił(a) film na 10
mdarnowski

Czemu uciekali ?

Lukasz_Broda

To raczej pytanie do nich. Mimo wszystko wydaje się mi, że chyba sami nie wiedzieli, na jaki film zakupili bilet.

ocenił(a) film na 10
mdarnowski

Nie byłem, ale znam to. 2 miesiące temu też miałem przyjemność obejrzeć Odyseję w lokalnym kinie studyjnym. Najzabawniejsi byli wyperfumowani studenci przed seansem przemawiający pretensjonalnymi frazesami o filmach Haneke i Wesa Andersona, a potem syczący ze zdegustowaniem podczas scen z małpami, w końcu wychodząc na antrakcie. Wnioskując po znudzonych westchnięciach pewnej niewiasty z tyłu i irytacji jej partnera przynajmniej jeden młody związek się przy okazji rozpadł. + kilka przestraszonych staruszek (co robiły na tym filmie? kto to wie..)
Ludzie są jednak zabawni.

użytkownik usunięty
dawids266

Pierwszy raz słyszę żeby jakiś film spowodował rozpad jakiegoś związku.

ocenił(a) film na 10

To była tylko wyolbrzymiona sugestia, ale uwierz, że i bardziej absurdalne powody się zdarzają. Dla niektórych "zmarnowane" 2,5 godziny życia to już tragedia.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
_krakers

Temat inny, ale krakersik wciąż ten sam, co byśmy zrobili bez ciebie ;). Widzę, że dalej monitorujesz te fora 24h na dobę, na wypadek gdyby pojawił się jakiś znaffca. Odwalasz kawał dobrej roboty, to się ceni.

ocenił(a) film na 10
_krakers

Na forum "Wściekłego byka" dało się z tobą porozmawiać bez głupich uszczypliwości - http://www.filmweb.pl/film/W%C5%9Bciek%C5%82y+byk-1980-1044/discussion/Rewewlacy jnie+zmontowana+scena,2298283

Teraz myślę, że ktoś Ci się wtedy na konto włamał.

ocenił(a) film na 10
dawids266

Hej hej ja też jestem wyperfumowanym studentem :)

ocenił(a) film na 10
sysunia22

A ja gówniarzem przed maturą, który jeszcze dwa lata temu zachwycał się tylko Burtonem i Shawshankiem, a teraz próbuje wypowiadać się o kinie filozoficznym, no i co poradzić, nie można się czasami bez szufladkowania obyć (zresztą odnosiłem się tylko do tych 'pretensjonalnych' towarzystw, a nie ogółu) ;).

ocenił(a) film na 10
dawids266

Spokojnie wiem o co chodzi :) Taki żarcik-sucharek :D

ocenił(a) film na 10
sysunia22

Pewno, ale napisałem tak, bo jeszcze ktoś mniej normalny, bez poczucia humoru mógłby się spiąć i przyczepić do tego fragmentu ;D.