Jak ktoś pisze o takich klasykach jak Odyseja, że są beznadziejne, dnem, kiczem, że dał im 1/10, lub łaskawie 2/10 za efekty, że to żenada, że Kubrick jest słabym reżyserem i te inne idiotyzmy, których tu niestety pełno, to jest to przerażające dla prawdziwego kinomana.
Są filmy, których nie możesz oglądać mając 10-15 lat. Z filmami jak z lekturami w szkole. Wchodzisz po schodach swej dojrzałości i co napotkasz na następnym, to bierzesz. Osobiście czekałem parę lat na seans Odysei, aby jej nie spalić i się udało. Gdybym ją odebrał w wieku 16 lat, pewnie też odczuwałbym znużenie i chęć szybkiego wyłączenia filmu.
Szkoda, że ludzie niedojrzali, głupcy i idioci biorą się za odbiór wysokiej klasy sztuki, bo potem człowiek wchodzi w komentarze i odechciewa mu się wszystkiego. Wstyd mi, że mam konto na tym poważnym portalu razem z takimi demotywującymi ludźmi.
Dziękuję.
A film świetny. I nie dlatego, że nazwisko i rok, to trzeba tak pisać. (Co za argument!)
jak na mój wyrafinowany - bardzo wyrafinowany gust intelektualny - TO JEST SAMA PRZYJEMNOŚĆ TAKA LITERATURA - REŻYSERIA I FILM:)
PODOBNIE - LEM - BOVA - SAGAN - MCDERVITT - TOLKIEN - :)
Już to kiedyś pisałam w jakimś temacie, ale napiszę jeszcze raz - dojrzałość to nie kwestia wieku.
Po prostu film nie wszystkim się podoba. Są tacy i ja się do nich zaliczam, którzy uważają, że w tej produkcji są straszne dłużyzny i tyle. Pomijam gimbusów, którzy nie wiem po co oglądają tego typu filmy. Np. ja nie znoszę horrorów i nie przepadam za dramatami, to ich po prostu nie oglądam i tyle:) Niestety, niektórzy nie wiem czego się spodziewają i wystawiają 1, bo tak. Moja najniższa ocena to 3 i to chyba tylko dwóm filmom ją wystawiłem, bo staram się oglądać filmy zgodnie ze swoim gustem.
Jesteś ilustracją do tego co napisał Toolbar. Skoro dałeś 10 takiemu czemuś jak Avengers 3d to nie znaczy, że PO PROSTU CI SIĘ NIE PODOBA tylko że jesteś niedojrzały do tego, żeby docenić ten film. To nie jest obelga ani zaczepka tak po prostu jest. Jak miałem 15 lat to słuchałem takiego szitu muzycznego, że aż wstyd i też pieprzyłem głupoty, że to mi się podoba i już i nie wszystkim musi się podobać aria oczekiwania z Madam Buterfy.
Z twojego komentarza wynika, że to chyba ty nie jesteś dojrzały. Zobacz, załóżmy, że napisałbym tak:
"Jesteś niedojrzały, bo dałeś 10 Obcemu" - pomyśl, co byś sam pomyślał o takiej osobie. Ja bym olał.
Zatem nie będę komentował takich niedojrzałych postów, zwłaszcza że nie rozumiesz, że Odyseja mi się po prostu nie podobała. Pokaz slajdów mnie nie pasjonuje.