2001: Odyseja kosmiczna

2001: A Space Odyssey
1968
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 143515
8,7 70 krytyków
2001: Odyseja kosmiczna
powrót do forum filmu 2001: Odyseja kosmiczna

Miła odskocznia od ogarniającej nas hollywódzkiej papki ;) OK, nie mam nic przeciwko tej papce, ale ten film własnie dlatego fajnie sie ogląda, że jest inny - przyznaje, że momentami mi się nudził, ale taki urok tego filmu - wszystko dzieje się powoli, jakby z namaszczeniem. Film nietypowy, ale przez to nie gorszy.

ocenił(a) film na 10

fajnie się czyta twoje odczucia :) to dobrze że nie starałaś się doszukiwać na siłę 'głębi' i doszukiwać powiązań z filozofią tylko odebrałaś tak jak należy :) tym lepiej dla Ciebie.

użytkownik usunięty
stonedfish

wiązanie tego filmu z jakąś filozofią... to by było dla mnie za duzo ;) film po prostu inny, którego przyjemnie sie ogląda. widzę, że masz takie zdanie jak ja :) w zasadzie, nie rozumiem tylko co to znaczy "odebrać film jak należy". chyba każdy może odebrać go inaczej :D a ja go własnie tak odbieram jak opisałam. prawie brak akcji, wszystko dzieje sie na zwolnionych obrotach... ale żeby wysnuwac jakieś filozoficzne przemyslenia, wnioski, to nie.... ;) taki film dla relaksu. POZDRAWIAM CIĘ SERDECZNIE :)