2001: Odyseja kosmiczna

2001: A Space Odyssey
1968
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 143503
8,7 70 krytyków
2001: Odyseja kosmiczna
powrót do forum filmu 2001: Odyseja kosmiczna

Nie rozumiem i nie zrozumiem. Musiałbym przejść przez każdą minutę z kompetentną osobą, która powiedziałaby mi, co można dostrzec ciekawego w tym filmie.

Poza oczywistą oprawą graficzną, bo tego nie można podważyć. Pokaz zdjęć niesamowity jak na tamten rok, jednakże pod koniec filmu widz jest atakowany przypadkowymi kolorami o różnych kształtach.

Czytam komentarze i widzę tylko "ponadczasowy".

Jest ponadczasowy, bo na pewno zaispirował wielu swoimi osiągnięciami wizualnymi, ale to chyba wszystko, co mi przychodzi do głowy.

ocenił(a) film na 10

to film nie dla profanow to raz , a dwa ..... byla taka reklama piwa żywiec ..........." nie każdy"

użytkownik usunięty
riko62

Oznaka prostactwa, nieuzasadniony personalny atak, kiedy próbuję zrozumieć zachwyt nad filmem i porozmawiać merytorycznie.

Twój post można zinterpretować:

"Mój film jest tak złożony i go nie zrozumiesz. Ja go rozumiem, bo moja percepcja jest wyższa niż twoja."

Oczywiście z ręką na ramieniu, szkoda dyskusji z takimi jak ty. Dla ciebie po prostu kolor czerwony, jest kolorem czerwonym i nie ma więcej odmian.

Płyń sobie dalej swoim hipsterowskim nurtem i zostań w swoim małym świecie.

ocenił(a) film na 10

ja nie pisze i nie mysle ze go nie rozumiesz , napisalem ze ten film nie jest dla profanow, nie ze ty jestes tym profane , film nie jest dla profanow, to wszystko...