Wyśmienity film Śp. Stanley''a Kubrick''a.Nie będe przytaczał fabuły, napiszę tylko, że w filmie jest świetna gra aktorska, świetny scenariusz i zdjęcia.GENIALNA scena kiedy małpy powoli dotykają monolitu, a później tak samo jak one robią to ludzie.Mimo iż umiemy lecieć na księżyc czy gdziekolwiek zachowujemy się tak samo jak miliony lat wcześniej.......daje do myślenia.
heh
Ten komentarz wydaje mi się wyjątkowo infantylny. jaki to ma być kurna geniusz sceny, kiedy ludzie dotykają przedmiotu którego NIE ZNAJĄ? Co to ma do zachowania miliony lat wczeniej? Jak czegoś nigdy nie dotykałeś a wygląda ciekawie, to chyba logiczne, że będziesz chciał. Może ty już naprawdę masz taki zastój w myśleniu, że TO daje tobie do myślenia.
Żeby nie było to oglądałem ten film
Odpowiedz
Nie uważam żebym miał zastuj w myśleniu, po prostu ja tak interpretuje tą scenę, jak i cały film interpretuje trochę inaczej niż większość wpisujących się tutaj.
Po to Bozia dała rozum, żebym myślał, a nie po to, żebym słuchał kogoś co mam uważać o danym filmie/scenie.
Pozdrawiam :-)
Odpowiadam
Sorki, że tak strasznie cię zjechałem - jednak mimo wszystko trochę drażni mnie całe to uwielbienie dla "odysei". Czytałem niedawno książkę, w oparciu o którą powstał ten film i gdy tylko czas mi na to pozwoli napiszę więcej na forum co o tym wszystkim myślę.
Pozdrawiam!