2001: Odyseja kosmiczna

2001: A Space Odyssey
1968
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 143507
8,7 70 krytyków
2001: Odyseja kosmiczna
powrót do forum filmu 2001: Odyseja kosmiczna

Piękny film...

ocenił(a) film na 10

Pewnie to za wiele powiedziane ale myślę że w ten sposób wielu ludzi nie będących ateistami ale też nie utożsamiającymi się z żadną religią może określić swoje wyobrażenie Boga...

ocenił(a) film na 10
voojtas

Ten film każdy interpretuje na swój własny sposób.W tym filmie nie ma uniwersalnego przesłania,wytłumaczenia.Każdy sam musi do niego dojść.Co jest właśnie największą zaletą tego filmu.Definytywnie najwybitniejszy film sci-fi wszechczasów 10/10

ocenił(a) film na 9
Karatos

w końcu nie wytrzymałem i musze Ci odpowiedzieć. oglądając twoje wypowiedzi przy różnych dyskusjach śmiem wątpić, byś był w stanie cokolwiek wynieść i zrozumiec z "odysei". obrażasz, bezmyślnie krytykujesz każdą rzecz wykraczającą poza twój mały i wąski rozum, trollujesz gdzie się da, więc jak możesz zrozumieć "odyseję", przy której trzeba zaprząc do pracy inteligencję i empatię, swój rozum, umysł. jak możesz zrozumieć dzieło, które trzeba chłonąć i interpretować wielopłaszczyznowo. z twoich wypowiedzi wyłania się obraz jakiegoś pseudo-katolickiego bojownika i najzwyklejszego trolla. nie rozumiem jak ktoś uważający "króla lwa" za arcydzieło może mówić o zrozumieniu jakiegokolwiek z dzieł Kubricka.

ocenił(a) film na 10
Piotr.St

raz przesadzasz ;] dwa mowa ostra nawet z zaciekawieniem czytałem , ale to że się czepiasz Króla lwa że ktoś dał 10 to przesadziłeś ;] !!!

ocenił(a) film na 10
Piotr.St

ps. jak mogłeś dać takiemu arcydziełu jak Rybki z ferajny 6 tragedia ;] !!! nawet jeśli ktoś nie lubi tego typu jazd dają więcej . Oglądając to z bratankiem miałem frajdę na 8,albo i na 9.

Jak ktoś ma docenić Odyseję jak Ty nie potrafisz docenić Króla lwa ??????

sory że się czepiam :P

ocenił(a) film na 9
damian252

a ja się nie gniewam :)

Piotr.St

nedzne dzielo dla dzieci neo i trollasow - ja jako znawca daje 1/10 i czarna lista

ocenił(a) film na 10
mandarynio

No bo z ciebie taki znawca jak z koziej du..y trąbka :D tutaj sami znawcy ;D

ocenił(a) film na 10
Piotr.St

no i spoko ,pozdrawiam :-)

voojtas

Piękny film pod względem wizualnym również jest

voojtas

piękny