2001: Odyseja kosmiczna

2001: A Space Odyssey
1968
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 143507
8,7 70 krytyków
2001: Odyseja kosmiczna
powrót do forum filmu 2001: Odyseja kosmiczna

Witam

To ze film Kubricka (zreszta nie tylko ten:) dziełem jest było mówione juz stokroć razy ale raz jeszcze nie zaszkodzi :]
Yy...ale ja nie o tym miałem :] Drodzy forumowicze. Podjąłem sie jako ćwiczenia w mojej szkole zrobić pastiz odyseji kosmicznej 2001. Film pod kazdym względem bedzie nawiazywał do oryginału: sposobem prowadzenia akcji, dynamika, muzyke jezeli uda mi sie wykupić którekolwiek z praw autorskich (tudzież znależć dobrego kompozytora :) Wszystko to ładnie pieknie gdyby nie jeden zasadniczy fakt: ZA CHOLERE NIE MOGE NIGDZIE NA SIECI ZNALEŻĆ JAKICHKOLWIEM SZKICY TECHNICZNYCH KOSTIUMÓW ASTRONAUTÓW które były uzywane w filmie...coraz cześciej wydaje mi sie ze coś takiego moze wogóle nie istnieć :( Wiecie o co chodzi: ptrzebuje maksymalnie wiernie odwzorować te kostiumy...niestety filmowe ujecia nie wystarczaja :(( Nie wiem juz co robić wiec jako ostatnia deske ratunku zapytuje Was moi drodzy. Za wszelką pomoc byłbym dozgonnie wdzieczny. Wiem ze to nie miejsce na tego typu "wypowiedzi" mam nadzieje ze zostanie mi to wybaczone. Mój e-mail jakby ktoś miał coś takiego, tudzież zreszta wszelkiej maści szkice projekty...COKOLWIEK co pozwoliłoby zrealizować mój plan: Jmtm00@o2.pl Pozdrawiam serdecznie