2001: Odyseja kosmiczna

2001: A Space Odyssey
1968
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 143515
8,7 70 krytyków
2001: Odyseja kosmiczna
powrót do forum filmu 2001: Odyseja kosmiczna

W jednym z nich jest wytłumaczenie ostatniej sceny... Gdzie są jakieś linki do wywiadów, skoro baza filmowa taka obszerna?

użytkownik usunięty
Hestemoquial

Hmm...mogę polecić jedynie wywiad na płycie z rozszerzoną wersją filmu.

użytkownik usunięty

Heh, żałuję że tego filmu nie nabyłem na DVD, tylko (wstyd się przyznać) dorwałem go z internetu...a zresztą w sklepach z filmów Kubricka widziałem tylko Pełny magazynek, Oczy szeroko zamknięte i Lśnienie, na inne tytuły się nie natknąłem.

użytkownik usunięty

Ja musiałem trochę poszukać, ale znalazłem. Poza tym, jest jeszcze taki zestaw najbardziej znanych jego dzieł.

użytkownik usunięty
Hestemoquial

Ale czy jest gdzieś w internecie.... Podobno w internecie jest wszystko. Warto poszukać. Ja nie znam w każdym razie. Ale moge powiedzieć, że wywiad, który znajduje się na płycie, miał miejsce w 1966r i prowadzony był przez Jeremy'ego Bernsteina. Może te informacje pomogą w poszukiwaniach.
Pozdrawiam.

Dzięki serdeczne, uff znalazłem w internecie... cały happy :) Czy nie uważacie że przy Reżyserach, Aktorach, Operatorach - specjalnie piszę dużą literą - powinny być wywiady? Pozycja w menu - wywiady. Ileż przyjemności dało mi przeczytanie kiedyś wywiadu ze Svenem Nykvistem, operatorem Bergmana.

użytkownik usunięty
Hestemoquial

Uważam.