2001: Odyseja kosmiczna

2001: A Space Odyssey
1968
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 143515
8,7 70 krytyków
2001: Odyseja kosmiczna
powrót do forum filmu 2001: Odyseja kosmiczna

koniec

ocenił(a) film na 10

tak. wiedziałem że to nastąpi... kiedyś sugerowałem się rankingiem top 100 żeby oglądnąć bardzo dobre filmy. tak właśnie trafiłem na 2001:odyseja kosmiczna. od razu pokochałem ten film, i nie powiem za co. mądry człowiek pokocha, głupi znienawidzi, i nie wciskajcie mi że to nie w waszym guście, bo w takich filmach jak ten, gust nie wchodzi w rachubę.
i tak z 25 miejsca trafiło na miejsce poniżej 100, i schodzi dalej. przez co? przez takich ludzi którzy nie potrafią docenić dobrego, porządnego filmu zwanym arcydziełem. jeżeli przeczytałeś to od dechy do dechy dziękuję ci.

ocenił(a) film na 10
supermaniak

Film nie bez powodu jest uznawany przez amerykanski instuty filmowy , za njalepsze sci-fi jakie powstało.

użytkownik usunięty
supermaniak

Przeczytałem i chce mi się rzygać, ten film wypadł z top100 po tym jak filmweb pousuwał lipne konta i niektóre filmy spadły (np. Odyseja) a inne podskoczyły (np. Obcy albo Łowca androidów).

użytkownik usunięty
supermaniak

Zapomniałem, to że ten film wypadł z rankingu nie oznacza że cały top jest do dupy, jest wiele innych filmów które zasługują na miano arcydzieła, '2001' to nie jest jedyny 'właściwy' film.

A po za tym wkurwiają mnie ludzie którzy podniecają się tym całym topem...

ocenił(a) film na 10

kiedyś było to dopuszczalne, ale teraz... kiedyś były super filmy w top 100. mechaniczna pomarańcza, cast away... ale top 100 cieszy tylko wtedy gdy wszystkie najlepsze filmy świata są w nim. a nie pojedynczo

użytkownik usunięty
supermaniak

Za przeproszeniem to jest pierdolenie bzdur.

Mechaniczna pomarańcza jest w top, co ty piszesz? Jak napisałem fanatyczni fani pompowali średnią dlatego ten film był wysoko. Dajesz sobie prawo wyrokowania który film może być w rankingu?? I jak napisałem wcześniej (a może mi się wydawało że napisałem- nie ważne teraz pisze) tylko ostatnie gamonie jęczą nad tym rankingiem. "O jej nie ma tego i tego filmu w top!!" rzygać się chce jak czytam zdania w tym stylu, ciągle na jakimś forum jakiś debli rozczula się nad tym top100.

ocenił(a) film na 10

w wielu tematach wypowiadałem się na ten temat i mówię jeszcze raz.
dawny ranking był dobry, ten teraz to już nie ranking. to jedna wielka kupa.

użytkownik usunięty
supermaniak

Pierdolenie, ludzie zacznijcie przejmować się czymś ciekawszym niż jojczenie nad tym cholernym rankingiem bo to jest żałosne.