PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273249
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

2012

ocenił(a) film na 10

Moim zdaniem genialny film:)

ocenił(a) film na 9
Yusi

racja film fajny fabuła spoko tylko dlaczego taka niska ocena? efekty specjalne też byłem pewien podziwu :)

ocenił(a) film na 5
GunsNRoses123

Spoiler
Dla ciebie to niska ocena, a dla mnie dość wysoka. Odpowiadając na twoje pytanie- może dlatego, że ta "spoko fabuła" jest bardzo naciągana. Ucieczka przed katastrofami w ostatnim momencie jest tak niesamowita, że aż śmieszna (wiadomo, film akcji, ale znajmy umiar). Postać Kate Curtis... xD zdzi~ra, chwilę po śmierci jej aktualnego partnera Gordona wraca do Jacksona. Końcówka filmu jak to wszyscy cieszą się z przeżycia Jacksona- odrobinę przesłodzona. Plusy filmu to efekty i rola 'świra' grana przez Woody`ego Harrelson`a :P. Za pierwszym razem dałem 7/10, ale dziś oglądałem ten film po raz drugi i więcej niż 5/10 sumienie nie daje mi podarować

Yusi

tak, moim zdaniem, film również był dobry. u mnie zasługuje na solidną 7,a kto wie,może jak dopadną mnie refleksje podniosę ocenę do8. Bo prawdę mówiąc, film był ciekawy. Koncepcja ukrywania prawdy przed ludem przez rząd przemawia do mnie w 100%, efekty specjalne momentami aż nazbyt komputerowe,ale comme'on, mamy XXI wiek więc jeszzce nie wszystko da się tak dobrze wygenerować. Skarżymy się na zakaończenie, lecz prawdę mówiąc, gdyby wszyscy zginęli film byłby aż nazbyt drastyczny, wręcz dołowałby ludzi..a tak,otrzymujemy nadzieję, że w razie czego jakiś tam setny ułamek ludzkości przetrwa. Ponaddto ciekawa dynamika postaci.. Może nie "dynamika" ale to,jacy okazują się być naprawdę, Juri który jednak nie uratował Swojej tymczasowej partnerki oraz to,ze na końcu wepchnął resztą sił Swego syna na pokład..bo wydawał się być osobą,kóra dąży do celu po trupach. Także postać tej blondynki, niestety nie zapamiętałam imienia,która wolała uratować dziewczynkę poznaną kilkanaście godzin wcześniej,niz samą Siebie.. Głupotą wykazała się przeciskając pieska,mogła sama spróbować przejść, "najwyżej" zgniotło by jej nogę (mówie tak tylko dlatego, że alternatywą była śmierć poprzez utopienie). W całym filmie podkreślana została wartośc rodziny, to, że to onią powinno się najbardziej dbać,co prawdę mówiąc w naszych czasach jest dość rzadko przedstawiane.
Rozpisałam się zapewne bez ładu i składu,ale film zasługuje minimalnie na7.
Trzeba pamiętać, że mimo wszystko to tylko film, fikcja i nienależy skupiac się na drobnych niedociągnięciach. Efekty specjalne naprawdę były godne podziwu.