Ten kto mówi że ten film to jakaś bajka,sam chyba żyje w bajce..Film mi się podobał i przekonał mnie..Nic nie jest wieczne..
9/10
Italodrone, nawiązując do twoich poprzednich postów:
2012 byłby dobrym filmem i można by mu było wybaczyć 5 kilometrowe tsunami i inne tego typu herezje, ale zauważ że cały film psują tak naprawdę aktorzy i te wszystkie utarte do gołej kości schematy które się tam przewijały. Człowiek ogląda ten film i jest w stanie przewidzieć dokładnie jak wszystko się potoczy, bo już te wszystkie motywy były oklepywane po milion razy w innych filmach. Ja bym przez to wszystko nazwał to komedią katastroficzną a nie filmem katastroficznym (a na taki się nastawiłem).
I miałeś rację z tą oceną - zmieniłem z 1 na 4 (poniżej oczekiwań) - na tyle go oceniam ale to tylko ze względu na efekty specjalne i kompletną demolkę.
Przepraszam, że piszę 2 posty pod rząd, ale ktoś prosił o ten link:
http://www.filmweb.pl/topic/1251638/Film+widziany+okiem+geologa.html
italodrone ty jesteś mocno upośledzony widze. Film średni, przepełniony bzdurami. Emmerich wiedzial ze filmem podniecac sie beda tylko niedouki i wschodnie wybrzeze US wiec polozyl chuja na nauke i logike. Stad tez wydarzenia ktore maja miejsce na ziemi w czasie apokalipsy to jakis kiepski dowcip, tak jak zachowanie glownych bohaterow i prawdopodobienstwo zdarzen. Film głupi jak wiadro gwozdzi ale mozna sie chociaz jarac efektami:] Ktore tez z naukowego punktu widzenia rozpierdalaja głupota
Jeżeli upośledzenie można mierzyć doborem słów to skala dla ciebie jest niemiarodajna. Merytoryka natomiast powala na kolana :]
No cóż douku czas podstawówki dawno już minął. Warto się kształcić dalej, polecam naprawdę :)
Co do niektórych.
Dla jednego ten film może być rewelacją, dla drugiego dnem, ale to nie znaczy że ta druga osoba jest jakaś inna, gorsza.
Jak dla mnie film był rewelacyjny, fajne efekty. Dobra muzyka, trzymał w napięciu, momentami wzruszał.
Jedyne zastrzeżenie jakie mam, to nadzwyczajne szczęście głównego bohatera. Mam tu na myśli, to, że zawsze wydostawał się z tarapatów, co odrobinę irytuje. ;)
Ale ogółem rzecz biorąc film jak dla mnie był na prawdę świetny.
A co mnie najbardziej irytuje na filmweb to to ze nie mozna podyskutowac z kims na temat filmu bez wyzwisk i obelg! Bardzo rzadko mozna spotkac kogos kto na spokojnie przedstawi swoja opinie na temat filmu po czym nastepny nie wysmieje go nie obrzuci lajnem i nie zrowna z ziemia tylko dlatego ze ma inne zdanie...
LUDZIE APELUJE DO WAS - NAUCZMY SIE DYSKUTOWAC NA POZIOMIE!!!
Co do filmu to 9/10 dla mnie nr 1 wsrod filmow katastroficznych!
Potwierdzam! Przeżyłem już kilkanaście końców świata i stwierdzam, że ten film w znakomity i realistyczny sposób przedstawia autentyczne wydarzenia z 2012 roku!