27 sukienek

27 Dresses
2008
6,3 90 tys. ocen
6,3 10 1 89769
4,8 6 krytyków
27 sukienek
powrót do forum filmu 27 sukienek

pozytywnie zaskoczona. Nie jestem wielką fanką komedii romantycznych. Ale nie chcąc być ignorantką od czasu do czasu sięgam po tego typu produkcje. I Najczęściej odczuwam to samo... A raczej nic nie odczuwam. Nudy, nudy, nudy... A "27 sukienek" to zupełnie inna sprawa. Wiadomo - film przewidywalny, ale to nawet przez moment nie psuje jego uroku, gdyż jest zabawny i nie wieje w nim nudą. Niby prosty, jak inne komedie romantyczne, ale nie uproszczony. Fabuła jest ciekawa i nie kręci się wokół jednego wątku. Niezła muzyka i wspaniała Katherine Heigl, która moim zdaniem jest stworzona do tego typu produkcji (a może nawet czegoś więcej - Hollywood daj jej szansę!:). Ostatnią komedią romantyczną jaka mi się spodobała było "Love actually". Teraz "27 sukienek". W swoim gatunku 8/10.

xandrale_b

zgadzam sie z toba, spodziewalam sie kolejnej banalnej komedii romantycznej... chociaz jest troche przewidywalna uwazam ze jak na swoj gatunek jest naprawde spoko... (rowniez nie przepadam za komediami romantycznymi) a Katherine Heigl jest swietna i zycze jej wiecej takich roli... Heh a najbardziej podobala mi sie scena w tym pubie gdy spiewali ta piosenke po pijaku...:P no bosska...:* :D

xandrale_b

Mnie też film bardzo się spodobał. Był zabawny, romantyczny, interesujący, ale... no właśnie, ale. Jak dla mnie, kompletnie NIEREALNY. Wiem, że wszystkie komedie romantyczne takie są, ale jakoś w "27 sukienkach" bardziej to odczuwałam. Ale myślę, że i tak warto obejrzeć, chociażby w deszczowy wieczór albo na poprawę humoru :).
PS U mnie duży plus za wykorzystanie piosenki Jamesa Morrisona "Under the influence", a właściwie jej początku :).

ocenił(a) film na 6
xandrale_b

Wszystkie komedie romantyczne oparte są na pewnym schemacie, dość banalnym i przewidywalnym :) Ale ta komedia romantyczna mi się wyjątkowo podobała dlatego podpisuję się pod twoim komentarzem!:)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
__Magda__

A ja natomiast nawet lubię komedie romantyczne i ta średnio mi przypadła do gustu.Nie jest zła,ale spodziewałam się czegoś lepszego.
Co prawda fabuła ciekawa,aktorzy spisali się dobrze,ale mi czegoś brakowało.Sama nie wiem czego ;)
Przy niektórych scenach to myślałam,że usnę ;).
Cóż,są gusta i guściki.