Moim zdaniem ktoś nie trafił z przypasowaniem tego filmu do gatunku. Nastawiłam się na horror,
a dostałam film post-apo, które wyłączyłam w połowie z nudów.
Trudno. Pół filmu to wystarczająco dużo czasu, żeby mnie zachęcić do obejrzenia tego "najlepszego". Zaczęłam przysypiać - wyłączyłam. Tyle. ^^' Ale to nawet nie o to chodzi. Chodzi po prostu o to, że to nie był horror.
mnie jednak trochę przeraził, choć dawno już go oglądałam, ja tam go jednak zakwalifikuję jako horror
Oceniłaś film nisko ze względu na to że nie był horrorem? Powinnaś raczej wystawić niską ocenę osobie która go tak zaklasyfikowała, sam film jest imho najlepszym filmem poruszającym tematykę zombie jaki kiedykolwiek widziałem. Właśnie ze względu na leniwe prowadzenie akcji i melancholijny, tęskny klimat usypiającego świata zapomnianego przez ludzi.
To właśnie zależy, czy film z założenia miał być horrorem, czy ktoś go po prostu źle sklasyfikował.
Wątpię żeby reżyser założył sobie "O, to teraz sobie nakręcę horror" a później nakręcił 28 Dni Później, a jak Ty uważasz?
To nie jest film o zombie, tylko ludziach zarażonych przeklętym wirusem, który przeistaczał ich w agresywnych osobników.
Różnica pomiędzy "film o zombie" a "film poruszający tematykę zombie" jest olbrzymia i oczywista więc Twoja wypowiedź wydaje się zbędna :).
Nie masz nic lepszego do roboty, tylko patrzeć, jak coś oceniłam? ^^ Tak, moim zdaniem Reksio i Czarodzieje zasługuje na 9/10 w kategorii gier dla dzieci. Dlatego kategoria jest tak ważna przy ocenianiu czegokolwiek.
Ja oglądając odczuwałem ciągłe napięcie i poczucie strachu. Czyli tak jak w horrorze być powinno. Osobiście wolę takie właśnie horrory, w których może dzieje się niedużo, ale za to nigdy nie wiesz kiedy coś się wydarzy.
dokładnie , mam to samo, horror czy nie, mnie przerażał, więc chyba zaklasyfikuję go do gatunku horror ;)
Post-apo wyklucza możliwość bycia horrorem? Ten film to w mojej opinii jeden z lepszych horrorów jaki został nakręcony, między innymi właśnie dzięki tej melancholii na początku. Oceniasz go, mimo że wyłączyłaś w połowie? Nie mam pytań... poza tym oglądanie każdego filmu jest nudne siedzieć tak przez kilka godzin a fe... :/ Jak szukasz wrażeń to polecam np. wybrać się na kręgle
Ale dobrze, że nie zachowujesz sie przynajmniej jak 99% ludzi z filmwebu, którzy w swoim małym mózgu uważają się za profesjonalnych krytyków. "ble ble ble 3/10, dałem tak dużo tylko dlatego że mam sentyment do zombie następnym razem będzie mniej"
Nie powiedziałam, że wyklucza. Mówię tylko, że jest to post-apo, a nie jest to horror. A ten tekst z kręglami był bez sensu. Chyba nie muszę tłumaczyć, że jedne filmy wywołują emocje i zaciekawiają, a inne nie? Serio?
Tak, oceniam film mimo że wyłączyłam go w połowie, ogarnijcie się z tym. Zadaniem filmu jest zainteresować mnie na tyle, abym go nie wyłączyła. Na Paranormal Activity też wszyscy narzekają, że prawie przez cały film nic się nie działo, a jednak miał w sobie coś, co trzymało mnie przed ekranem, więc da się. (Nie porównuję tych filmów, tylko podaję przykład) Dlatego uważam, że to jest minus dla filmu, że go wyłączyłam, a nie dla mnie jako oceniającej.
Miło mi, że jednak nie jestem taka zua i żałosna, jak wszyscy mi w tym wątku próbują udowodnić tylko dlatego, że mam inną opinię niż oni.
a ja znów raczej Paranolmal czy Blair WP wyłączałam, bo były nudne, albo przewijałam, akurat takie filmy mnie nie trzymają przed ekranem, natomiast 28 dni, jak najbardziej mnie zaciekawił
hehehe :-)
"ble ble ble 3/10, dałem tak dużo tylko dlatego że mam sentyment do zombie następnym razem będzie mniej"
naprawdę czytałeś takie zdania? daj link też się pośmieję z tych "znawców"! :D rozbawiło mnie to
naprawdę. Tylko to już było dość dawno i nie pamiętam gdzie. Za to tu: http://www.filmweb.pl/film/28+dni+p%C3%B3%C5%BAniej-2002-35914/discussion/U%C5%B Cytkownicy+vs+%2228+dni+p%C3%B3%C5%BAniej%22+-+dramat+w+1+akcie,2152648
jedna z niewielu sensownych wypowiedzi, gość obalił opinie typu: "GÓWNO GÓWNO, NIE BAŁEM SIE NIE POLECAM. FABUŁA BEZ SENSU BO JAK NIBY ONI MOGLI ZROBIĆ TO I TO. A DLACZEMU COŚ SIE STAŁO W TEN SPOSÓB, PRZECIEŻ ZOMBIE BY ZROBIŁ INACZEJ, JA WIEM. A DLACZEMU CI ŻOŁNIERZE TACY SŁABI JAK JA W CS'A ZABIJAM ZE SNAJPERKI CZASEM PO 3-4????"
PRZECIEŻ ZOMBIE BY ZROBIŁ INACZEJ, JA WIEM.
DLACZEMU CI ŻOŁNIERZE TACY SŁABI JAK JA W CS'A ZABIJAM ZE SNAJPERKI CZASEM PO 3-4?
hahaha okej ;D bez komentarza :-)
a tak swoją drogą, film, to tylko film. Zaraz sprawdzę link.