3:10 do Yumy

3:10 to Yuma
2007
7,4 65 tys. ocen
7,4 10 1 65404
7,0 26 krytyków
3:10 do Yumy
powrót do forum filmu 3:10 do Yumy

Christian Bale

ocenił(a) film na 6

Kurczę, czy tylko ja uważam, że Christian Bale zagrał w tym filmie znakomicie? Ben Foster był naprawdę elektryzujący, ale Russell Crowe mnie niczym nie zachwycił. Za to w roli Bale'a są emocje, jakich nie widziałam nigdy u tego aktora. Jego role były zawsze dobre - ostatnio pokazał klasę w "Rescue Dawn" - ale ta mnie naprawdę poruszyła... A ku mojemu zdumieniu w wielu recenzjach czytam, że to przede wszystkim Crowe ciągnie ten film.

morven

Christian Bale to moj ulubiony aktor, zagral tez swietne role w equilibrium i mechaniku... jest po prostu swietny, ja sie z toba zgadzam

morven

Nie nie jesteś jedyny. Recenzenci na całym swiecie zachwycają się Crowem I Balem w tym filmie. Wogóle Bale jest uważany za jedego z najbardziej utalentowanych aktorów swojej generacji i gra w coraz to lepszych hitach. Niedługo wychodzi kolejny film z nim zapowiadany jako jeden z najlepszych filmów 2008 ,,the Dark Knight,,.(Swoją drogą ten film ma chyba jedną z najlepszych akcji promocyjnych w historii). Troche szkoda, że w Polsce jest jeszcze mało znany

ocenił(a) film na 10
theultimateqpa

No nie wiem czy jest mało znany :P mi sie cholernie podobał w tym filmie... jednak nie uważam aby Crowe ciągnął film...na dobrą sprawe Crowe dostał znacznie lepszą rolę...

kalamir

Mi sie wydaje ze to jednak Christian dostał znacznie lepsza rolę.
Z reguły gra postacie w pewnym sensie tragiczne, jednak to mu najbardziej wychodzi. Spojrzmy bynajmniej na jego rolę w Harsh Times aka Ciezkie Czasy, tam rowniez pokazal co potrafi. Jakiej roli nie dostanie i tak widz uwaza go za glownego bohatera.
Jego gra jest niepowtarzalna, i nie mam nic do dodania.

morven

Chodzi mi konkretnie o jego popularność w Polsce. Za granića jest coraz bardziej znany a w internecie ma status niemalże kultowy ale w Polsce pomimo tego, że jest tak rewelacyjnym aktorem i zgrał w paru naprawde świetnych filmach to jednak gdy zapytasz się zwykłego KOwalskiego o Cristiana Bale to raczej nie będzie wiedział o kogo chodzi;]

theultimateqpa

wiec musisz miec wylacznie pretensje do polakow... czlowiek ktory sie nie interesuje to nie wie o .... aktorze, filmy z balem nie sa wielkimi hitami w polsce i mysle ze to dlatego. Coz wielkie rzesze fanow ma on na peweno w innych krajach i to mnie cieszy, a ja sie do nich dolaczam tu z polskiej wsi;)

quriozum

A mi sie to własnie podoba :) gdyby był bardzo popularny to potem ludzie oceniali by go przez pryzmat najnowszych plotek a nie aktorskich umiejetnosci :P Popatrzcie na Brada Pitta - chyba niewielu uwierzy ze on cos potrafi, a jednak moim zdaniem potrafi :)

Za to własnie Bale'a szanuje. Ze nie spotkam go w pierwszej lepszej gazecie ani w centrum najgoretszych plotek czy skandali bo jedynie o czym z nim mozna pogadac w wywiadzie to info na temat filmu, który akurat promuje. Nie wybiega poza temat i dlatego nie ma co o nim plotkowac :D

Nie wiem jak wy ale ja sie ciesze kiedy zapytana o ulubionego aktora mówie Bale i widze zdziwienie na twarzy pytającego :D

To była taka mała dygresja bo filmu jeszcze nie widziałam wiec na temat jego gry sie nie wypowiadam :)

pozdróffcia