PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526730}

30 dni mroku: Czas ciemności

30 Days of Night: Dark Days
2010
4,5 6,6 tys. ocen
4,5 10 1 6580
5,0 2 krytyków
30 dni mroku: Czas ciemności
powrót do forum filmu 30 dni mroku: Czas ciemności

Czekałam na ten film. Po świetnym "30 dni mroku" myślałam że kontynuacja będzie utrzymana w podobnym klimacie. Nastawiłam się na świetny horror, a tu klapa... Potencjał został zmarnowany, film do bólu przewidywalny. Aktorstwo może być, choć drażniło mnie że główni bohaterowie z pierwszej części zostali zastąpieni przez innych. 5/10

ocenił(a) film na 3
wiolcia0

A mnie najbardziej brakowało klimatu z pierwszej części. Pokryta śniegiem miasto na dalekiej północy i ta ciągła ciemność. Podkręcało klimat filmu bardzo. W dwójce tego raz że nie ma a dwa że faktycznie przewidywalne do bólu

ocenił(a) film na 6
wiolcia0

Zgadza się napięcie jest w tym filmie, ale scenariusz do śmieci. Najpierw główna bohaterka nie ma odwagi by walczyć z wampirami, następnie z nimi walczy pokonuję królową wampirów, by na koniec wskrzesić swojego męża własną krwią, a on w podziękowaniu wgryza się jej w szyję i zamienia ją w wampira bez jej reakcji - czyli masło maślane. Ktoś kto pisał scenariusz był w tym czasie mocno naćpany.

ocenił(a) film na 3
tomucho77

Scenarzysta przedawkował prozak. Ponoć w Stanach to norma ;)

tomucho77

mimo to nie musiałeś skracać całego scenariusza!! może ktoś miał jednak ochotę jeszcze obejrzeć ten film?!

ocenił(a) film na 6
kamil1307

to się najpierw ogląda a potem tu wchodzi

ocenił(a) film na 4
tomucho77

coś w tym jest, powinien być [spoiler], inna kwestia, że dzięki temu dowiedziałem się zakończenia filmu, końcówka z królową była tak debilna, że odpuściłem sobie resztę, a tu proszę ;)

ocenił(a) film na 5
wiolcia0

Dokładnie po pierwszej części czekałam na kontynuacje, rozczarowałam się to nie ten sam klimat. Zdecydowanie druga część słabsza.