Czekałam na ten film. Po świetnym "30 dni mroku" myślałam że kontynuacja będzie utrzymana w podobnym klimacie. Nastawiłam się na świetny horror, a tu klapa... Potencjał został zmarnowany, film do bólu przewidywalny. Aktorstwo może być, choć drażniło mnie że główni bohaterowie z pierwszej części zostali zastąpieni przez innych. 5/10
A mnie najbardziej brakowało klimatu z pierwszej części. Pokryta śniegiem miasto na dalekiej północy i ta ciągła ciemność. Podkręcało klimat filmu bardzo. W dwójce tego raz że nie ma a dwa że faktycznie przewidywalne do bólu
Zgadza się napięcie jest w tym filmie, ale scenariusz do śmieci. Najpierw główna bohaterka nie ma odwagi by walczyć z wampirami, następnie z nimi walczy pokonuję królową wampirów, by na koniec wskrzesić swojego męża własną krwią, a on w podziękowaniu wgryza się jej w szyję i zamienia ją w wampira bez jej reakcji - czyli masło maślane. Ktoś kto pisał scenariusz był w tym czasie mocno naćpany.
mimo to nie musiałeś skracać całego scenariusza!! może ktoś miał jednak ochotę jeszcze obejrzeć ten film?!
coś w tym jest, powinien być [spoiler], inna kwestia, że dzięki temu dowiedziałem się zakończenia filmu, końcówka z królową była tak debilna, że odpuściłem sobie resztę, a tu proszę ;)