30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

żal mi ludzi 

ocenił(a) film na 9

nie wygram z tempą masą ludzi ale itak to napisze..ten film jest wyebany w kosmos i aby dostrzec to i spotęgować spostrzegawczość i dobrze się bawić radzę przed tym filemem "smoke chuba chuba" if You know what i mean(+obejrzeć samemu w nocy) :-) pozdrawiam, tych którzy dobrze go ocenili!!!

ocenił(a) film na 10
dev23

Dla mnie niesamowity film , jeden z lepszych o wampirach , i wyróżniają się , nie jak większość filmów o wampirach dziejący się w centrum jakiegoś miasta na miarę Nowego Jorku , tutaj mamy małe miasteczko na odludziu gdzie nie można praktycznie liczyć na żadną pomoc.

ocenił(a) film na 7
dev23

Sam pomysł nakręcenia filmu o wampirach polujących na ludzi w odosobnionym miasteczku podczas trwania 30-dniowej nocy jest świetny. [SPOJLER] Realizacja pomysłu również się powiodła, aczkolwiek dziwi mnie, że wampiry nie mogły przez całe 30 dni znaleźć grupy ludzi, chowającej się w zwykłych domach, czy np. pod samochodem (zwłaszcza, że mieli cały miesiąc na poszukiwania). Można było ten element bardziej dopracować, ale ogólnie film oceniam pozytywnie i polecam - warto obejrzeć.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
andrzej_57

Widzę, że Ty się jednak przejąłeś... czekam na kolejne inteligentne odpowiedzi z Twojej strony.

ocenił(a) film na 4
dev23

Najpierw postaraj się wygrać z polską ortografią.

ocenił(a) film na 8
dev23

Ten film jest świetnym antidotum na wszelakiej maści romantyczne filmidła z wampirami błyszczącymi złotem...ale jest jedna wada tego filmu...zdecydowanie za krótki!

ocenił(a) film na 8
masachiko

zgadzam się

dev23

dobry ten film,ogólnie kreacja wampirów zajebista,naprawde dobrze wyglądają i idzie się zesrać na ich widok

dev23

No chyba sobie zartujesz, albo trolujesz. Jak moze podobać sie wam taki kicz? Przeciez to totalne gówno! Film niedopracowany, pokazane jakiś tam 5 dni z tych 30 bez swiatła słonecznego, w dodatku nawet bez światła wszedzie jest na tyle jasno, ze kazdy kazdego widzi. Nudziłem się na kazdej sekundzie tego filmu. Ogladam takie ,,horrory" tylko po to, zeby się pośmiac, i nawet w tej kwestii film zawiódł.

ocenił(a) film na 10
wojtass129

Oczywiście Oceniasz ten "kicz" na poziomie równym zeru, ale Zombieland wychwalasz jak cudo nad cudami. Zastanów się dobrze, czy warto oceniać horror, który wyróżnia się od innych filmów o wampirach. To co, że jest pokazanych kilka dni? Obejrzałbyś 2.5 godzinny film z czego połowa to czekanie aż coś się stanie? I co z tego, że wszystko widać? Nie będę mówił o teorii gwiazd i księżyca, które świecą światłem odbitym, ale jakby nic nie było widać na filmie, to po co go oglądać? Sam trolujesz. Jeśli znasz równie dobry horror z tego gatunku, który wyszedł ostatnimi czasu to z chęcią posłucham twojej propozycji.

dragoonkiler

Zombieland wychwalam jako komedie, nie jako horror. Czym niby się wyróznia ten film? Ani to gore, ani psychologiczny, czego tu sie niby bać? Autorzy tego fimu zrobili to od niechcenia, nie postarali sie ani troche zeby nadać choć trochę ,,wiarygodoności". Nie oglądałem filmu tylko po to, zeby czekać az coś się stanie, nienawidze ogladać filmów dla samej akcji, gdzie tylko czeka się co bedzie na końcu.

ocenił(a) film na 10
wojtass129

Widocznie oglądaliśmy dwa różne filmy