30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

30 dni mroku!

ocenił(a) film na 10

Nareście doczekałam sie na dobry horror, film wciąga od początku, super scenariusz i doskonała gra aktorów, naprawde warto zobaczyć ten film, gwarantuje mocne wrażenia, polecam.

tami__21

No właśnie, już dawno nie było horroru na poziomie, a tutaj bardzo pozytywne zaskoczenie! Mi się super oglądało, film ma swój klimacik i oprócz tego świetne zdjęcia.

grubarozkmina

Wszędzie tylko analizy detali i innych pierdoł. Ludzie, ten film nie jest traktatem naukowym, by czepiać się szczególików, no ale niektórzy chyba zamiast oglądać film siedzą z notesem, by potem dać upust na tym forum swoim dywagacjom - quasi naukowym. A co do filmu, to naprawde fajny klimat, fajna muza i ogólnie miło się go oglądało. O co chodzi w horrorach? - o to by z lekkim napięciem i dreszczykiem się je oglądało i w tym przypadku tak było. Jeśli ktoś ma swoje lata i czeka na horror, który go wystraszy, to sorki, ale coś z nim/nią nie tak. Jak dla mnie solidne 8/10.

gulek_2

Popieram, po co się zagłębiać w szczegóły, to przecież nie o to chodzi. Wiadomo, że wszystko co jest w horrorach to bujda na kółkach, ale po to się ogląda horrory żeby się pobać, a nie zastanawiać nad sensem życia. Ja tam jak najbardziej polecam.