30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

ogolnie nie polecam filmu, jest dosc dlugi, postacie ktore zabijaja sa zdradzone niemalze na samym poczatku filmu, film jest niczym dziwne sience fiction gdzie wampiry w garniturach zabijaja ludzi, a najbardziej wkurzajace jest to ryczenie co chwile tych wampirów. Film moze i przestrasza widza w wiekszosci zaplanowanych do tego scen, ale powiewa nudą... jednak szkoda moich wydanych 10zl na ten film w kinie, wolalbym za darmo obejzec taki kicz w domu, przynajmniej z lekkim sercem bym go wylaczyl po kilkunastu minutach bo w kinie zaplacilem to i do konca obejzalem :P Tak wogole to bez zadnego konkretnego wejscia napadaja bandą wampirow na miasto... i chca je opanowac, zniszczyc i jeszcze gadają na dodatek - troche za duzo absurdu jak na moj gust i malo ciekawej fabuły.

ocenił(a) film na 7
Efekt

dla mnie był dziwny ten ich język w takim dziwnym tonie. Mogli gadać po angielsku

ocenił(a) film na 8
gabol2008

ależ oczywiście, bo powszechnie wiadomo, że pochodzą z Kansas :P
najlepiej wogóle ocenić film 1/10 bo jest inny niż reszta...
gratuluje logiki!

G_R_Z_3_C_II_U

nisko ocenilem bo jest irytujacy, owszem jest wiele akcji w ktorej widz sie przestrasza ale brak logiki jest jak lataja po tych domach roznych i te rycie wampirow myslalem w kinie ze zwarjuje

ocenił(a) film na 8
Efekt

nie latają po domach, chyba, że masz na myśli to, że plądrowali domy w poszukiwaniu ludzi, ale nie dostrzegam w tym braku logiki, ani w tym, że gdy użyli "przynęty" to czaili się na dachach, przecież muszą obserwować z góry sytuację... no ale doczepić można się do wszystkiego, ja czepiałem się np. montażu...
a co do samych wampirów to zostały zaczerpnięte z "i am legend" Mathesona, jak masz ochotę na dobry horrorek to polecam przeczytać, bo to właściwie już klasyk w tej dziedzinie...