ogolnie nie polecam filmu, jest dosc dlugi, postacie ktore zabijaja sa zdradzone niemalze na samym poczatku filmu, film jest niczym dziwne sience fiction gdzie wampiry w garniturach zabijaja ludzi, a najbardziej wkurzajace jest to ryczenie co chwile tych wampirów. Film moze i przestrasza widza w wiekszosci zaplanowanych do tego scen, ale powiewa nudą... jednak szkoda moich wydanych 10zl na ten film w kinie, wolalbym za darmo obejzec taki kicz w domu, przynajmniej z lekkim sercem bym go wylaczyl po kilkunastu minutach bo w kinie zaplacilem to i do konca obejzalem :P Tak wogole to bez zadnego konkretnego wejscia napadaja bandą wampirow na miasto... i chca je opanowac, zniszczyc i jeszcze gadają na dodatek - troche za duzo absurdu jak na moj gust i malo ciekawej fabuły.
dla mnie był dziwny ten ich język w takim dziwnym tonie. Mogli gadać po angielsku
ależ oczywiście, bo powszechnie wiadomo, że pochodzą z Kansas :P
najlepiej wogóle ocenić film 1/10 bo jest inny niż reszta...
gratuluje logiki!
nisko ocenilem bo jest irytujacy, owszem jest wiele akcji w ktorej widz sie przestrasza ale brak logiki jest jak lataja po tych domach roznych i te rycie wampirow myslalem w kinie ze zwarjuje
nie latają po domach, chyba, że masz na myśli to, że plądrowali domy w poszukiwaniu ludzi, ale nie dostrzegam w tym braku logiki, ani w tym, że gdy użyli "przynęty" to czaili się na dachach, przecież muszą obserwować z góry sytuację... no ale doczepić można się do wszystkiego, ja czepiałem się np. montażu...
a co do samych wampirów to zostały zaczerpnięte z "i am legend" Mathesona, jak masz ochotę na dobry horrorek to polecam przeczytać, bo to właściwie już klasyk w tej dziedzinie...