jeden z najciekawszych i najlepszych jak dla mnie filmow o wampirach.
Ma pare niedrobek ale to przeciez kazdy film ma!!mniej czy wiecej ale są.
No i świetne te wapmiry są,bardziej mi sie podobają niz te z innych filmow,no moze underwolrd ma tez niezłe.pozdro i polecam
Też daje 9/10, największym minusem tego filmu jest zakończenie. Jest niestety bez sensu... A tak ogólnie dobra, łatwa i przyjemna pożywka :)
"Wywiad z wampirem", "Bram Stoker's Dracula" - To sa filmy o wampirach.
Rypaniny w stylu Blade'a czy Underworld'a to pomyłka.
Oglądałem ok. 60 filmów o wampirach i porównując go do tych badziewnych produkcji ostatnich lat szczególnie jak Dracula III, Dracula 3000 czy dużo gorsze niskobudżetowe produkcje (kt. nie da się oglądać) film jest bardzo dobry, komiks był świetnie i oryginalnie narysowany oddając klimat grozy, zimy i nocy, w filmie mniej więcej udało się to odwzorować. Oczywiście że nie dorównuje "Draculi BS" z 1992, "Wywiadowi z wampirem" czy nawet Nosferatu Wampir" z 1979r... Blade czy Underworld to bardziej sensacyjne filmy, w których ciężko doszukać się elementów horroru...
Tak, ja również tak uważam:)
Moja ocena to 9/11 i jest to jeden z Moich najlepszych filmów tego gatunku (wampiry są rewelacyjne i za to duuuży plus)
Polecam!
Na poczatku niezle sie zapowiadalo, odciecie itd. pozniej dalej czules klimat, myslalem nad 8 kiedy nadeszla koncowka, ktora poprostu jest naprawde glupia,{spoiler}
zamieniajac sie w wampira zepsul film, jak dla mnie 7/10
SPOJLER
Właśnie to było świetne..., ten brak happy endu. Zamienienie się w wampira było ciekawym, lecz troszkę już znanym fanom horrorów posunięciem, lecz to lepsze niż szczęśliwe zakończenie. Na tym też polegał dramat Ebena i Stelli. Kiedy wszystko się im "ułożyło", musieli pogodzić się, że już się nie zobaczą.
Tak jak ktoś napisał, jeden z lepszych filmów o wampirach. Jak dla mnie jest zaraz po "Wywiadzie z wampirem". 7/10 mu daje, gdyż nie wszystko było idealne, ale w swojej tematyce bije wiele innych produkcji i mi przypadł do gustu.