30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

Film dosłownie mrozi krew w żyłach :] Ma naprawdę dobry klimat, mrok i zimno robią swoje, a do tego wszystkiego wampiry, które w tym filmie są wyjątkowo dobrze zrobione. Działa na wyobraźnię!

testimone

Działa oj działa :) Film ma super atmosferę i jest wyjątkowo straszny. Polecam!

testimone

Jeszcze do tej pory gdy sobie przypomnę akcje z filmu to mam ciary. Na mnie największe wrażenie zrobił ten koleś grający tego wampira w więzieniu. Normalnie wyglądał super realistycznie. Polecam!!!!

mummia2

No ten facet był świetny, taki...prawdziwy :D o ile można tak powiedzieć :D

ocenił(a) film na 9
mummia2

Gość był naprawdę rewelacyjny, świetnie go dobrali moim zdaniem

testimone

Oj mrozi mrozi, ale przede wszystkim jak się ogląda to ma się takie wrażenie, jakby się samemu tam było i to przeżywało.

ocenił(a) film na 1
hecticpace

Jedyne co mnie mrozi w tym filmie to jego przewidywalność , oj z tego
mrozu można po prostu paść trupem...(pisząc krótko : film do bani!!! )

Moja ocena to 3/10...

testimone

Klimat i atmosfera są nie do pobicia. Można naprawdę się przestraszyć :)

testimone

Tylko całkiem?? Ja oceniam ten film bardzo dobrze. Polecam.

vernona

Popieram przedmówczynię - tylko całkiem to zdecydowanie za mało :) Wydaje mi się, że to jeden z lepszych horrorów jakie widziałem o wampirach.

testimone

Faktycznie charakteryzacja wampirów jest dobrze zrobiona i nie sprawia wrażenia sztuczności.

resistere

No i krew też nie jest taka sztuczna, że farbą zajeżdża jak w niektórych filmach. A tutaj wszystko ładnie, zgrabnie...po prostu dobrze zrobiony...

ocenił(a) film na 9
uccellino

No dokładnie, krew nie leje się strumieniami, tylko jest pokazana w odpowiednich momentach i nie epatuje sztucznością.