30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

Z całą pewnością mogę polecić tym, którzy oczekują horroru na przyzwoitym poziomie, a nie tylko litrów sztucznej krwi. 9/10.

ocenił(a) film na 9
schifozo

moja ocena rowniez 9/10 naprawde solidny horror, na tle remake'ow i innych japonskich gniotow film wart polecenia

schifozo

Również polecam i wystawiam 9/10. Właściwie nie ma się w tym filmie do czego przyczepić - wszystko jest ok.

ocenił(a) film na 8
schifozo

7/10
za mało akcji, sceny zmagania się z wampirami zbyt krótkie, najbardziej klimatyczna postać (boss wampirów) nic praktycznie nie robi, a przydałoby się, bo moim zdaniem wygląda najlepiej z wampirów, a jego zachowania budzą strach
za najlepszy horror roku bym tego nie uznał, ale podobał mi się

schifozo

Mnie też się bardzo podobał i myślę, że mogę go spokojnie polecić. Jeden z lepszych horrorów jakie w życiu widziałem.

cracatau

mogę cię pocieszyć na takim poziomie uda ci się w życiu obejrzeć jeszcze kilka takich majstersztyków

schifozo

Na szczęście jeszcze można obejrzeć dobry horror, w którym fabuła jest inna od całej reszty. Polecam.

schifozo

No to fakt, że film nie bazuje tylko na okrucieństwie i pokazaniu jak się flaki wylewają, ale samą akcją buduje niezłe napięcie. Jest naprawdę ok!

ocenił(a) film na 9
schifozo

Powiem tyle, że nie zawiodłem się i faktycznie film jest godny polecenia.

schifozo

doskonały film, swietna fabuła, bardzo dobra gra aktorska, polecam

ocenił(a) film na 9
schifozo

Ci, którzy po prostu mają ochotę na dobry horror w kinie na pewno nie będą zawiedzeni, bo film świetny!

ocenił(a) film na 7
commet

Ja miałam ochotę i się zawiodłam.........

schifozo

Dobra rozrywka na dobrym poziomie. Film 8/10.