30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

No be dwóch zdań "30 dni nocy" lepszy od "Zmierzchu", zmierzch mnie nudził, w ogóle nie wciągnął, nie czułem oglądając go emocji, Zmierzch to taki horror dla nastolatków, coś w stylu połączenia horrory z romansem "Hight School Musical" czy jak ten film dla nastolatków się tam nazywa, bardziej dla dziewczyn "Zmierzch", A 30 dni nocy to kawał dobrego horroru, świetna realizacja, świetne efekty, te wampiry naprawdę wyglądały strasznie, a te wampiry ze zmierzchu, jak z wybiegu dla modeli i modelek, dajcie spokój, czego się tam miałem bać, albo, jakie emocje przezywać? a w 30 dni nocy Dobra akcja i dobra muzyka, może nie zwróciliście na to uwagi ale w "30 dni nocy jest też świetna muzyka i świetne efekty dźwiękowe" potęgujące emocje gdy się coś dzieje. No ogólnie mówiąc 30 dni nocy, bardzo dobry horror, klasyczny bez udziwnień, może nie ma w nim nic innowacyjnego, ale jest świetnie zrobiony: efekty specjalne (wygląd wampirów), muzyka i efekty dźwiękowe, i dobre zdjęcia, to wszystko składa się na świetną całość, a już nie raz się spotkałem z czymś takim, że był świetny scenariusz na horror a został totalnie spierdzielony przez reżysera, słabe efekty specjalne, słaba muzyka i słabe efekty dźwiękowe, słaba gra aktorska, i słabe zdjęcia. W 30 dniach nocy tego nie znajdziesz. Dla mnie 10, doceniam dobrą robotę, którą wykonali twórcy filmu.