30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

Dobry horror z ciekawą fabułą i miejscem akcji. Są zombie, jest groza, leje się krew ale nic poza tym. Dalbym 8/10 ale końcowa scena sprawiła, że musiałem obniżyc ocenę.

TonyMontana21

Sam jesteś zombi.czego oczekujesz po horrorze..''leje sie krew,jest groza i te twoje zombi wiec czego ci brak?

ocenił(a) film na 7
rumpel24

Jeżeli dla ciebie to wszystko, to widzę, że nie jesteś zbyt wymagającym widzem. Pewnie oglądając Hills have eyes miałeś łzy w oczach :D.
30 days of night to dobry film, ale bez rewelacji; w porównaniu z np. Noc żywych trupów wypada mizernie.

TonyMontana21

trafne określenie sam jestes zombi bo nie wiem gdzie ty je tam widziales w tym filmie hehe
byly tylko wampiry i porownywanie tego filmu z jakąkolwiek czescia zywych trupów to juz jest poracha na maxa
jak juz cos to z jakims van helsingiem

ocenił(a) film na 7
gregory666

Hmm. Widzę, że nie oglądałeś żadnej kultowej części o żywych trupach :D. Wg mnie w 30 days of night są zombie; np. dlatego, że po ugryzieniu człowiek staję się jednym z nich (jak to było w każdej części trupów :D). Aha, jeszcze jedno, ten film prędzej można porównac z Nocą żywych trupów niż z twoim Van Helsingiem, dlatego ze w tym filmach garstka ocalonych ludzi chowa się w budynku przed zombie tak jak w Night of living dead, a Josh Hartnett przypomina mi rolą wielkiego aktora Tony'ego Todda :D

TonyMontana21

a wiesz ze jak wampir nie zabije czlowieka tylko ugryzie to czlowiek sie przemienia w wampira dziala to na tej samej zasadzie jak z zombii tylko ze oni moga czlowieka do konca zjesc kawalek po kawaleczku a oni tylko krew wysysaja
pozatym czy zombii ginie od promieni slonecznych ?

TonyMontana21

Dobry obraz, zdecydowanie lepszy od ostatnich z tego gatunku.. mocne 8/10. Ma trochę z klimatu "The Thing" Carpentera... Ogólnie polecam!

ocenił(a) film na 7
TonyMontana21

oglądnąc film o wampirach myląc ich z zombie to dopiero paranoja.

ocenił(a) film na 7
TonyMontana21

No niech wam będzie, to są wampiry :D. Ale trzeba przyznac, że ten film jest w wielu momentach podobny do Noc żywych trupów. Filmy z wampirami takie jak Blade są zdecydowanie o innej tematyce. Najlepszym dziełem o wampirach jest Wywiad z wampirem :D.

ocenił(a) film na 1
TonyMontana21

Z przykrością nie zgodzę się z wami.
Film mi się nie podobał, oprócz dobrej gry aktorskiej, reszta to kicha.
Wraz ze znajomymi nieźle sie z niego śmialiśmy. To ma być akcja?? Co chwilę urwane wątki, reasumując nic nie trzyma się kupy. Nie polecam.

użytkownik usunięty
TonyMontana21

mini-klasyk w swoim gatunku :)

ocenił(a) film na 6
TonyMontana21

Coś między niezłym a dobrym. Daję mu 6+/10. Świetnie zagrał Ben Foster.