30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

Strasznie się zawiodłam. Pomysł na film jest dobry ale już realizacja beznadziejna. Strasznie dużo niedopowiedzeń jak np. scena ze strzykawką, skąd niby nagle wzięła się strzykawka, czy skąd wogóle wzięły się te wampiry. Moim zdaniem film zrobiony bardzo niestarannie. Nie polecam. Na Znakach wynudziłam się bardziej ale ten film im dorównuje.

ocenił(a) film na 3
aniakierzka

Nie zgadzam się - również "Kobieta w błękitnej sukni" jest gorszym filmem. Co w sumie zrozumiałe, bo to najgorszy film w ogóle :)

Natomiast film "30 dni mroku" powinien nosić tytuł "113 minut nudy i rozpaczy". Wyjątkowo nieudana produkcja. Swoją drogą, biedny Josh Hartnett: zapowiadał się na ostrego amanta, ale niestety jego kariera ugrzęzła.

ocenił(a) film na 9
aniakierzka

Nie wiem co ten film ma wspólnego ze Znakami, które faktycznie były do niczego.
W 30... spodobała mi się wizja wampirów, nareszcie realistyczna, bo gdyby faktycznie miały istnieć to nie chodziłyby raczej w krynolinach i żabotach, a miłość do ludzi okazywałyby w brutalny sposób... aczkolwiek "Wywiad z wampirem" uwielbiam.

ocenił(a) film na 5
Pyska666

chyba malo filmow widzialas skoro uwazasz ze gorszy od tego jest tylko film "Znaki".

ocenił(a) film na 9
Ovidd

To była odpowiedź na post, w którym jest 30 dni porównywane do Znaków...

ocenił(a) film na 5
Pyska666

"Gorszy od tego jest tylko film Znaki"---->> Nie jestem slepy ,dokladnie widze co jest napisane.wg mnie film na 6,poprostu niezly,szalu nie ma

ocenił(a) film na 9
Ovidd

Dałam tak dużą notę za brak blondynki, w której zakochuje się wampir oraz dość realistyczny wizerunek wampirów... nowatorskie podejście do wampira, jako gatunku dla którego ludzie to tylko pokarm, a nie potencjalni kandydaci na żonę czy męża.
Mam taki pomysł: świnie kręcą film o ludziach, którzy ich nie zjadają tylko przemieniają...

aniakierzka

Trochę późna odpowiedź, ale co tam xD Strzykawkę szeryf wyciągnął z apteczki wiszącej na ścianie w budynku, w którym się schowali. Natomiast wampiry przypłynęły tym wielkim statkiem widocznym na samym początku (z niego zszedł w pierwszej scenie filmu ten ich sługa żeby dokonać zwiadu przed atakiem wampirów).