30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

Porażka

ocenił(a) film na 1

Co to w ogóle było? Sama koncepcja bardzo ciekawa, początki działalności potworków też, ale później, to już wielka kicha. Operator wymachiwał kamerą na lewo i prawo, krew lała się strumieniami, gościu machał siekierą wręcz obryzgując widzów posoką... A zakończenie? Jakże romantyczne... Sorki, może niektórzy poczują się urażeni moją opinią, ale takie są moje odczucia po powrocie z kina. Żeby było lepiej, to jeszcze kobietę na ten film zabrałem :/. Kicha!

BlackTemplar

O to wpadłeś stary.Przypomniałeś mi moją przygodę z Oszukać przeznaczenie...:)
Kochanie zabierz mnie do kina na coś romantycznego,
nie ma sprawy
wybierz coś i wybrała,dziubek czy to napewno ten film tak tak napewno
Ci się spodoba.Ok,poszliśmy.Po 15 min.Możemy już wyjść??
Mówiąć efekty były dobre,fabuła też,rozwijała się tak,że z kiażdą
chwilą czułem jak sciska mnie za ręke.
Ogólnie film dobry

ocenił(a) film na 5
BlackTemplar

hehe to dobry jestes:D z kobieta do kina na to:) hmm wedlug mnie to strata kasy;p obejzec mozna jak sie czlowiek nudzi;p film sredni, malo straszny, moze po czesci przypomina sztorm stulecia... tylko tam o co innego chodzilo:) i sztrom byl chyba lepszy. chyba napewno;p :)

ocenił(a) film na 10
kubak11

oo żal ... film był bardzo dobry wielu moim znajomym sie podobał i uwarzają że jeżeli ktoś pisze ze ten film jest do niczego sam jest do ...dupy ;]

ocenił(a) film na 1
Asiek666

Bo powiem mamie;P!

BlackTemplar

Według mnie był dobry, klimat niezły, taki trochę "kingowy".
Oparty w głównej mierze na atmosferze napięcia, bohaterowie uciekają, kryją się, kombinują jak przeżyć. Fajnie jest.
Postaci wampirów są bardzo ciekawe wizualnie.
Ktoś gdzie tu napisał o drastycznych scenach ucinania głów. Są takowe i nie są przyjemne ale jak inaczej zabić wampira ? ;)

Jak dla mnie jeden z lepszych horrorów.

ocenił(a) film na 10
Cykuta

jak ktos sie nie zna noto jego sprawa ;]

użytkownik usunięty
Cykuta

MI TAM SIĘ TEN FILM ZBYTNIO NIE PODOBAŁ JEDNA WIELKA RZEŹNIA I NIC WIECEJ

ocenił(a) film na 1

Już nawet nie o to chodzi. Najśmieszniejsza w tym filmie była logika myślenia bohaterów;P.

Wielebny

Sprecyzujesz tą logikę myślenia? Film jak dla mnie dobry, ale oczekiwałam czegoś lepszego. Jeden z wampirów przypominał mi Szymona Majewskiego ;D

justkinga

Ja myslalam rowniez ze bedzie lepszy. A tak to raczej obrzydliwy niz straszny, nie wiem kogo oni chca wystraszyc latajacymi glowami, lejaca sie krwia czy znecajacymi sie nad czlowiekiem wampirami

ocenił(a) film na 10
Phony

jak byście byli na ich miejscu (bohaterów) ciekawe czy myślelibyście logicznie ... ;] bo w to wątpię ;]