30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

W temacie wampirów jestem za skrajnościami: albo elegancki, przystojny, tajemniczy
inteligent, albo skuteczny, brutalny, trupio-blady i zalany krwią drapieżnik.
W tym filmie są Ci z drugiej grupy i dobrze sobie radzą.
Fabuła daje radę, odcięte od świata miasteczko w mroku, zasypane śniegiem spisuje się
bardzo dobrze.
(Bez pierdół jak w zmierzchach i innych produkcjach dla nastolatków o wampirach)
Śmierć głównego bohatera oczywiście nie bardzo przypominała śmierć pozostałych
wampirów, które wiły się charczały. On w objęciach ukochanej, wpatrzony we wschód
słońca, zamienił się w popiół poniesiony przez wiatr...
Mimo to dla mnie film bardzo dobry.

ocenił(a) film na 8
myrpla

Ogólnie wampiry to nie moj klimat, ale ten film jest akurat jednym z najlepszych jakie widzialem o wampirach rzecz jasna... hehe. Osobiscie preferuje zombie od bloodsuckerow. 30 dni mroku pozytywnie mnie zaskoczyl, nawet bardzo. Jest duz lepszy od drugiej czesci ktora obejrzalem jako pierwsza przez przypadek oraz stakelandu , ktory jest marna imitacja Drogi z tym ze tutaj zamiast wojny nuklearnej mamy wampakalipse.Fajny klimat, swietna historia, krew :), odizolowane miasteczko, emocje bohaterow to cechy tej produkcji. Nie obylo sie oczywiscie bez wpadek. Najbardziej zakulo mnie w oczy to ze facet od koparki nie zginal w eksplozji, stal za blisko, ale niby udalo mu sie przezyc.
"(Bez pierdół jak w zmierzchach i innych produkcjach dla nastolatków o wampirach)" odniose sie do tego slowami : -still better love story than Twilight... muahahaha :D