30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku

Nie wiem czy to juz pojawialo sie na forum ale na youtube jest dostpena wersja trailera z dodatkowymi scenami (dla widzow 18+).

Hmmm powiem tak... nadal to nie jest genialny komiks ale jest lepiej, zwlaszcza scena z zddiewczynka robi wrazenie ale za bardzo pachnie mi to pustym slasherem z USA. Moim zdaniem obraz (lub choc same wampiry) powinny byc jeszce bardziej powykrecane wizualnie. No i film musi byc bardzo brutalny bo taki walsnie byl komiks,,, no ale zobaczymy

hxxp://youtube.com/watch?v=8uOTCb_J2VA (zeby nie bylo ze linki wklejam :) mam nadzieje ze sobie poradzicie)

DarkOne

no co ty jest dość krwawo aż schizujaco z ta dziewczynką co ich atakowała na końcu, poza tym to już pełno jest tych filmów o wampirach ,wilkołakach ,zombi już mnie mdli do tego ale ten film chętnie zobaczę :) zreszta lubie adaptacje komiksów a jaka ta będzie sie okaże.

ocenił(a) film na 8
dYDelf

Czy jest schizująco? Hmmm albo ja się nie znam albo za dużo dziwnych filmów naoglądałem. Powiem inaczej - widzę potencjał ale zobaczymy czy holywood da radę. Mają chłopaki ułatwione zadanie z jednej strony, bo komiks nie miał prawie fabuły tylko schizka i rzeź :) Gdyby dam ten film do zrobienia Japończykom (z budżetem rodem z USA) to była by sieczka aż by łzy wyciskało a tak... wątpię żeby ten film przełamał jakieś tabu czy konwenanse (tak jak komiks, może nie jakoś drastycznie ale troszkę na pewno)

ocenił(a) film na 10
DarkOne

Oby film był tak zaje*isty jak trailer ! a ta akcja z dziewczynką, miodzio ! :D hehe pzdr