Przyznam szczerze, że filmu nie oglądałam, ale patrząc na zdjęcia to najgorszym koszmarem w tym filmie jest charakteryzacja wampirów... Ja rozumiem, że mieli pokazać wampiry 21 wieku, ale to nie znaczy że mają wyglądać jak jakieś mutanty... gdyby mi ktoś nie powiedział, że to wampiry to w życiu bym tak nie pomyślała. Uzębienie tych "wampirów" to jakby wziąć pod uwagę jakieś dzikie zwierze w najmniejszym stopniu zbliżone do nietoperza... Ja nie mówię, że mają wyglądać jak te z przed wieków, ale coś jednak powinno być stałe co wyróżnia ich od ludzi i upodabnia do swoich poprzedników... Widziałam naprawdę różne interpretacje wyglądu wampira, ale ta jest najgorsza!!!!!! To tak jak by stworzyli jakąś nową mutacje ludzi- nawet nie wampirów...
przesadzasz z tym wyglądem - obejrzyj film a potem powiedz co o nim sądzisz... jest taki film carpentera łowcy wampirów tam wampiry wyglądają modelowo niestety sam film to porażka
Ale to nie chodzi o to by wampiry wyglądały modelowo, a o to by wyglądały bardziej wiarygodnie i jeżeli ktoś chce zrobić film o wampirach to niech się do tego dostosuje, albo nie nazywa tych postaci "wampirami". Powie Ci to każdy, kto choć trochę interesuje się tego typu zjawiskami i przede wszystkim samymi wampirami.
Widziałem dużo gorsze, przecież te miały tylko czarne oczy i inne zęby... Jeśli chodzi Ci szczególnie o tego łysego wampira z charakterystycznym wyglądem to ten aktor po prostu tak wygląda...
Oczy można wytłumaczyć, źrenice rozszerzają się w ciemności, ewolucja to samo zrobiła ze zwierzętami żyjącymi tylko w ciemności, ludzie mają uzębienie przystosowane do różnego rodzaju pokarmu, te wampiry odżywiały się tylko krwią i mięsem więc ta mutacja powodowała przekształcanie się uzębienia podobnego do zwierząt drapieżnych, jakby miały uzębienie jak u ludzi to bym wtedy dziwił się bo by musieli zmienić sposób zabijania ofiar..
ps. Też mi brakuje filmów przypominających świat mroku lub maskaradę...