30 dni mroku

30 Days of Night
2007
6,2 45 tys. ocen
6,2 10 1 44750
5,6 17 krytyków
30 dni mroku
powrót do forum filmu 30 dni mroku
xtobinx

Właśnie ja też to widziałam ze dwa lata temu a tu widzę w Multikinie na maratonie horrorów premiera :D Takie rzeczy to możliwe tylko w Polsce :D

właśnie, ciekawe, dlaczego tak późno puszczany jest w Polsce...
też byłam zaskoczona, jak zobaczyłam datę premiery na świecie.

ocenił(a) film na 7
heroine

No ale jak, gdzie... :)? Potem się dziwią, że człowiek nie czeka.

ocenił(a) film na 7
Misiek01

Myślałem, że nie dowidzę. Matko od 30 kwietnia w kinach... Ja juz zdążyłem o tym filmie zapomnieć. Co nie zmienia faktu, że to dobry horror. W swojej klasie jeden z lepszych.

ocenił(a) film na 6
FeuerFest

Nom zgadzam sie z tobą też oglądałem ten film juz dawno temu :/
to jakaś kpina żeby film pojawił sie dopiero 2 lata po premierze światowej w polsce...

FeuerFest

Kiedy zobaczyłam zwiastuny w telewizji to myślałam, że chodzi o inni film. No, ale niby wszystko się zgadzało. Zaglądam tu i... dżizes! To aż 2 lata! Nawet nie rok. Naprawdę już mogli sobie odpuścić, kto chciał ten już dawno obejrzał.

użytkownik usunięty
heroine

Sam się zdziwiłem cóż to za manewr z tą premierą:) , zaglądam a tutaj Pan Josh w roli głownej, tytuł podobny do "30 Dni - Nocy", myślę część druga:D po 3 sekundach zauważyłem datę premiery w USA i wszystko stało się jasne:).

Film bardzo dobry, zatem polecam, jak wiadomo w kinie filmy ogląda się lepiej także obejrzeć można;)

ocenił(a) film na 6
FeuerFest

ja podobnie i jakoś mnie nie powalił, nawet nie pamiętam czy dotrwałem do końca, ale polska premiera to jakaś pomyłka

ocenił(a) film na 7
FeuerFest

Dwa lata są lepsze od pięćdziesięciu, co chluby dystrybutorowi nie przynosi.

Czy dobrze mi się wydaje, że polskim dystrybutorem filmu jest Kino Świat - czyli chyba ta firma od przyciągającego plakatu "Popiełuszki" i wpuszczenia do kin pociętej wersji "Mgły" Darabonta?