PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

Oryginalnych 300 oglądałem ze trzy, cztery razy, jest to proste, ale świetne kino, pełne niesamowitych efektów, dialogów, monologów i czegoś, co przyciąga uwagę.
Tutaj mamy do czynienia z piękna wizualnie, ale jednak wydmuszką, gorszą wersją bez polotu, bez tej iskry, która nie pozwalała oderwać się od części pierwszej.
Największym plusem jest chyba Eva Green w roli Artemizji, wyglądała mrocznie i pociągająco, bardzo mi się podobała. Temistokles jest jednak gorszą wersją Leonidasa, bez tego jego uroku, bijącej od niego siły, oraz efektownych scen z jego udziałem. Reszta średnio zapamiętywalna + proste i oczywiste zakończenie daje ocenę 5.

Frieza

Zgodze sie z wiekszoscia poza jednym: najwiekszym atutem filmu nie jest Eve Green lecz piersi Evy Green.

Pozatym film ma chyba wiecej CGI niz nowe Gwiezdne Wojny, miałką fabule, denne aktorstwo i jest generalnie do dupy tak jak wszystko co proboje zarobic eksploatujac formule z poprzedniej czesci.

Ja daje 3 z plusem

Pzdr

ocenił(a) film na 3
Frieza

trudno się z tym nie zgodzić. Film jest zwyczajnie kiepski i nawet efekty specjalne nie są tego w stanie zmienić.

ocenił(a) film na 5
Frieza

Dokładnie. Film jest wart uwagi wyłącznie ze względu na Evę Green.