PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

Nieudolna kontynuacja pierwszej części - począwszy od gry aktorskiej a na muzyce kończąc. Główny
bohater bez wyrazu, nie wytrzymuje porównania z rolą Gerarda Butlera. Dawno nie oglądałem tak
słabego filmu.

ocenił(a) film na 8
sorcerer12

Po przeczytaniu wielu opinii na temat filmu, przez długi czas nie miałem ochoty go oglądać, jednak po obejrzeniu go twierdze ze jest naprawdę dobry. Największy minus filmu to obsada Temistoklesa, który sprawia wrażenie wiecznie przerażonego, za to Artemizja to wspaniała kreacja, lepiej się nie dało odegrać tej roli. W pierwszej części zachwycał Leonidas, tu jest to Artemizja. Nie sugerujcie się komentarzami tylko obejrzyjcie film i sami oceńcie czy jest dobry, mnie się podobał.

ocenił(a) film na 3
sorcerer12

Bardzo słaby film. Odpuściłem po pierwszej walce na morzu. Nieudolnie kręcone sceny, drętwota w grze aktorskiej, nie polecam tego filmu nikomu.

ocenił(a) film na 6
sorcerer12

Też po tym filmie spodziewałem się dużo więcej, ale na plus efekty sci fi(nie mówię tu o wszystkim, zwłaszcza tej śmiesznej krwi, która cały czas tryska, ale ogólnie o fajnie zrobionych scenach walk) i genialna Eva Green.
Czy ktoś mi wyjaśni o co tak naprawdę chodziło w tym filmie? Pierwsza część miała jakiś sens, fabułę i dobrze napisany scenariusz. Opowiadało jakąś historię, bardzo ciekawą.

Tutaj natomiast mamy do czynienia z granicą absurdów od Kserksesa, który zanużył się w wodzie i został bogiem, po gościa, który na koniu przeskakuje ogień i pokonuje znaczne odległości na morzu po sex spotkanie dwóch walczacych ze sobą wrogów. Bez kitu, dawno się tak nie zawiodłem jak na tym filmie.