PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

Badziew

ocenił(a) film na 2

Odcinanie kuponów od sukcesu jedynki. Jedyne co warte było pójścia na ten film do kina to 3D które nie zachwycało
ale nie było też denne.
Film cały czas powiela koncepcje z jedynki, jest przerysowany (co złe nie jest ale przeszkadza). Generalnie nie
rozumiem zachwytu niektórych (zwłaszcza autora recenzji na FIlmwebie) nad tym można śmiało powiedzieć
przeciętnym następcy 300. Spodziewałem się bitwy pod Platejami a dostałem Salaminę....
Podczas oglądania filmu momentami czułem się jakbym grał w grę komputerową, grafika jak z najnowszego
Assassina na full detalach :P, i czepiając się dalej efektów mogli się bardziej postarać :)
Jednak dalej mają furtkę do nakręcenia kolejnej części Plateje te sprawy.
A no i jeszcze jedno hmmm kobiety w tak ważnych rolach w tamtych czasach(?) prowadzące ataki...WĄTPIĘ to raz,
dwa Temistokles był persona non grata w Sparcie i Atenach...

ocenił(a) film na 10
answe91

Człowieku, że naprawdę chce Ci się hejtować o 2:30?

Może lepiej czep się łóżka, a nie filmu (btw jak sobie wyobrażasz scenę na statku w filmie gdyby Artemisia była facetem? Tak nie za bardzo zabawa Temistoklesa z perskim MĘSKIM dowódcą na stole:).

Pomyśl, a później krytykuj:)

ocenił(a) film na 2
Agron19

Ateńczycy lubowali się w chłopcach i mężczyznach...

answe91

Ty się lepiej wybierz do kina na jakiś film historyczny.

ocenił(a) film na 7
Agron19

hahaha , dobre

ocenił(a) film na 9
Agron19

Gdzie są admini? Koles mi napisal " A frazę cytuję "to po hu..." zostaw dla swojej matki jak ci pozwoli koleś " i nikt go nie wyrzucił...

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Też się zastanawiam gdzie są admini, i czy jeszcze może biorą pieniądze za to że ich nie ma?

ocenił(a) film na 9
Agron19

Biorą pieniądze z tego względu ze są ;/ A takich ludzi jak ten Raze za takie odzywki powinni banować. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Zgadzam się w 100%

ocenił(a) film na 5
answe91

Przede wszystkim film nie ma scenariusza. Jedynka była genialna ten film to popłuczyny komercyjne, do wyciągnięcia kasy.

ocenił(a) film na 5
nawieczor

niestety zgadzam się, 300 to mój ulubiony film, a następca marne 6/10 i to chyba z sentymentu. Szkoda.

ocenił(a) film na 1
answe91

Pierwsza część "300" to gniot jakich mało. Efekty specjalne sprawiły że człowiek nie wiedział czy to film animowany czy nie. To był najgorszy dramat historyczny jaki widziałem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
Himiteshu

Chyba nie powiesz mi że, ten "komercyjny gniot" ci się podobał. W takich komercyjnych "potworkach mamy do czynienia z przesytem treści nad formą niestety. To najgorszy dramat historyczny w dziejach światowego kina. Sztuczny że nie wiadomo czy to film czy kreskówka. Niestety ludzie ten kicz wysoko oceniają.

ocenił(a) film na 9
answe91

Wiesz ze to jest inna czesc komiksu nie?

ocenił(a) film na 2
Himiteshu

Nie zmienia to faktu że pierwsza część 300 była o wiele lepsza :)

ocenił(a) film na 9
answe91

To jest praktycznie to samo, jak praktycznie to samo bedzie nowe Transformers, The Amazing Spider-Man czy Sin City bo jest robione przez tych samych ludzi i ten sam swiat

ocenił(a) film na 2
Himiteshu

Najgorsze w całym filmie jest to, że wykorzystują utarte schematy, właściwie cały film bazował na tym samym co pierwszy, te same wątki, te same sytuacje w innej odsłonie, teksty które słyszało się już nie raz w niejednym filmie. I tak jak pisałem wyżej spodziewałem się Platej, wielkiej ostatniej bitwy dostałem Salaminę która nie porywała tak jak bitwy w 300.
Generalnie film według mnie i jest to moje prywatne zdanie którego nikomu nie narzucam film jest kiepski i niewarty wydawania pieniędzy, tylko prawdziwi zapaleńcy będą zadowoleni.
Na Transformersy, Spider Mana czy Sin City nie czekam, czekam na NOE i na nowe Gwiezdne Wojny.

ocenił(a) film na 9
answe91

Noe moze byc ciekawe ze wzgledu na to ze jest na podstawie komiksu sci-fi a Gwiezdne Wojny wiadomka, mam nadzieje ze beda na podobnym poziomie co stara trylogia

ocenił(a) film na 2
Himiteshu

Też mam taką nadzieję, zobaczymy co z tego wyjdzie, oby całkiem solidna (lepsza od 1-3) nowa trylogia :)
a co do 300 Początek imperium wyżaliłem się i ponarzekałem już wystarczająco :)

ocenił(a) film na 8
answe91

tylko ze względu na postać Artemizji ten film był znośny ;)

ocenił(a) film na 9
Lara_21

Artemizja była chyba najbardziej wyraźistą postacia ale cały film był bardzo dobry