te Ibrachim, swoje komentarze zostaw na Onecie bo tam pasują poziomem. Zakładanie tak prostackich, krótkich i niemerytorycznych tematów powinno być karane banem. Jednak admini sami są "trollami".
Po pierwsze Ibrahim, a nie Ibrachim, po drugie za nim sie odedzwiesz, to nalezalo by zaglebic sie w temacie. Czesc pierwsza byla praktycznie choldem w strone masonerii, illuminatii itd. Prosty to chyba ty raczej jestes, burzac piane z pyska, nie bedac w temacie, tudziez nie posiadajac odpowiedniej wiedzy by wlaczac sie do dyskusji. Zegnam.
Pianę z pyska? Sam założyłeś temat, gdzie zdania zajmują mniej miejsca niż nick i przyciski, węsząc jakieś masońskie spiski.
Tak, wszystkiemu winni iluminaci których nikt nie widział od 200 lat... Nie ma to jak wierzyć w bajki na podstawie innego filmu.
Napisałem do Ciebie przez "ch", nie dlatego, że nie znam zasad języka, a miało to mieć charakter wyśmiewający. Mówiąc po ludzku - przedrzeźniam cię. Jeszcze inaczej - śmieję ci się w twarz.
Jak już jesteśmy przy języku to jakiej illuminattii? Po polskiemu Kali umieć pisać? Istnieje słowo ''iluminaci'' w języku polskim, bo to co napisałeś - pełna kompromitacja - angielski zwrot odmieniony w polskiej gramatyce hehe. Nie pozdrawiam.
Blad ktory zrobiles w moim nazwisku, przeksztalcasz w wymowke. Kto by w to uwierzyl? Iluminaci, iluminati. Co za roznica. Masonerii nikt nie widzial od 200 lat? Mieszkam w Walii i tylko w hotelu w ktorym pracuje zjezdzaja sie rozne loze masonskie co 2 tygodnie, czasami co miesiac. Kazda inna, reprezentujaca inny region. No ale ty masonow od 200 lat przeciez nie widziales. Glupis i jezeli nie masz pojecia na dany temat, to prosze nie osmieszaj sie i nie pisz bzdur.
Nawet nie wiesz o czym piszesz. Jak można coś komentować i mieć pogląd na temat czegoś o czym nie ma się pojęcia? Pisałem o iluminatach, a ty mi wyskakujesz z masonerią. Masoneria to znacznie szersze pojęcie niż iluminaci. Iluminaci to tylko część masonerii, określenie kilku bractw. Pisałem o iluminatach, tępy człowieku. Naprawdę jesteś żałosny, zarzucarz mi niewiedzę i wypowiadasz na temat w którym podstaw nie znasz.
Bronisz? Na głowę upadłeś? Pokazałem twoją głupotę - nie wiedziałeś czym się różnią masoni od iluminatów a popisywałeś się wiedzą. Obnażyłem twój błąd. Nie potrafisz się obronić i jeszcze mi wciskasz odwrotnie. Trzeba mieć tupet.
To chyba ty nie wiesz czym sie roznia? Do tego wszystkiego nawet nie wiesz jaka symbolika sie oni posluguja skoro nie zauwarzyles jej w 300. Nawet na youtubie znajdziesz tego od groma. A o to jeden z przykladow http://youtu.be/hguXWqHEkMo
A gdzie tu trolowanie? W filmie wystepuja symbole masonskie i jest to fakt. Moj komentarz tego tyczy, wiec po raz kolejny pytam sie gdzie tu trolowanie? Wiesz chociaz co to trolowanie?
Ibrah, jak masz zamiar rzygać tak jak w tytule swojego tematu, to polecam muszle klozetową, a nie filmweb.
Swoje żale wylewaj, gdzieś indziej mały człowieczku:)
lepiej mieć kiepski gust filmowy, niż być żałosnym człowieczkiem, który nie ma nic lepszego do roboty, pisać jakieś brednie na portalu o filmach
Ogolnie chyba chodzi o zakres powiazan, znajomosci. Zeby pokazac jak potezni sa, ze nawet rezyserzy i piosenkarze do nich naleza. Niektore filmy sa calkiem dobre. Np Kruk z brandonem lee. Tam az sie roi od masonskich symboli. Beyonce i jay z na swoich koncertach formuja z palcy piramide, co jest bezmyslnie kopiowane przez fanow. Ostatnio w polskiej muzyce doda robi sie na maskotke masonerii. Nie wiem tylko czy samozwanczo czy moze rzeczywiscie dostala jakies przyzwolenie.
Czyli uważasz że symbole danych grup(Insygnia masoński - masoneria, Oko opatrzności - Zakon Iluminatów) zostały tam umieszczone za poleceniem jej członków/osób związanych z tymi grupami. A może osoby odpowiedzialne za realizacje filmu/gry w której umieszczony został symbol(nie związany z fabułą), zrobiły to:
1. Przypadkowo - piszę o tylko niektórych przypadkach, np. wskazówki na zegarze są przy liczbach 9 i 11, albo oko opatrzności na papierku może jedynie sugerować dolara, a nie konkretnie ten symbol.
2. W zupełnie innym kontekście - Oko opatrzności nie koniecznie musi się odwoływać(według realizatora) do "Masonów patrzących na bydło", ale do Boga który na nas patrzy - bardzo podobny symbol jest przecież często używany w kościołach.
Pewnie jest też dużo innych powodów które akurat nie przychodzą mi do głowy, ogólnie chodzi mi o to że Twoje wyobrażenie może(nie musi, Twoja wersja może być prawdziwa) być fałszywe. Najlepiej byłoby dowiedzieć się powodu od człowieka który to zrealizował, no ale to może być trudne - dlatego tym bardziej nie warto ulegać tylko jednej wersji ale być świadomym innych możliwości.
Pozdrawiam