PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium
Ibrah

Rozwiń myśl bo mnie zaintrygowałeś kolego.

Ottiss14

http://youtu.be/hguXWqHEkMo

Ibrah

Oto skutki zastąpienia samodzielnego myślenia linkami do YT.

Ibrah

te Ibrachim, swoje komentarze zostaw na Onecie bo tam pasują poziomem. Zakładanie tak prostackich, krótkich i niemerytorycznych tematów powinno być karane banem. Jednak admini sami są "trollami".

KLAssurbanipal

Po pierwsze Ibrahim, a nie Ibrachim, po drugie za nim sie odedzwiesz, to nalezalo by zaglebic sie w temacie. Czesc pierwsza byla praktycznie choldem w strone masonerii, illuminatii itd. Prosty to chyba ty raczej jestes, burzac piane z pyska, nie bedac w temacie, tudziez nie posiadajac odpowiedniej wiedzy by wlaczac sie do dyskusji. Zegnam.

Ibrah

Pianę z pyska? Sam założyłeś temat, gdzie zdania zajmują mniej miejsca niż nick i przyciski, węsząc jakieś masońskie spiski.
Tak, wszystkiemu winni iluminaci których nikt nie widział od 200 lat... Nie ma to jak wierzyć w bajki na podstawie innego filmu.
Napisałem do Ciebie przez "ch", nie dlatego, że nie znam zasad języka, a miało to mieć charakter wyśmiewający. Mówiąc po ludzku - przedrzeźniam cię. Jeszcze inaczej - śmieję ci się w twarz.
Jak już jesteśmy przy języku to jakiej illuminattii? Po polskiemu Kali umieć pisać? Istnieje słowo ''iluminaci'' w języku polskim, bo to co napisałeś - pełna kompromitacja - angielski zwrot odmieniony w polskiej gramatyce hehe. Nie pozdrawiam.

KLAssurbanipal

Blad ktory zrobiles w moim nazwisku, przeksztalcasz w wymowke. Kto by w to uwierzyl? Iluminaci, iluminati. Co za roznica. Masonerii nikt nie widzial od 200 lat? Mieszkam w Walii i tylko w hotelu w ktorym pracuje zjezdzaja sie rozne loze masonskie co 2 tygodnie, czasami co miesiac. Kazda inna, reprezentujaca inny region. No ale ty masonow od 200 lat przeciez nie widziales. Glupis i jezeli nie masz pojecia na dany temat, to prosze nie osmieszaj sie i nie pisz bzdur.

Ibrah

Nawet nie wiesz o czym piszesz. Jak można coś komentować i mieć pogląd na temat czegoś o czym nie ma się pojęcia? Pisałem o iluminatach, a ty mi wyskakujesz z masonerią. Masoneria to znacznie szersze pojęcie niż iluminaci. Iluminaci to tylko część masonerii, określenie kilku bractw. Pisałem o iluminatach, tępy człowieku. Naprawdę jesteś żałosny, zarzucarz mi niewiedzę i wypowiadasz na temat w którym podstaw nie znasz.

KLAssurbanipal

Hahaha. Ale sie bronisz. To tak jak odrozniac polakow od slazakow. Szkoda slow. Pa.

Ibrah

Bronisz? Na głowę upadłeś? Pokazałem twoją głupotę - nie wiedziałeś czym się różnią masoni od iluminatów a popisywałeś się wiedzą. Obnażyłem twój błąd. Nie potrafisz się obronić i jeszcze mi wciskasz odwrotnie. Trzeba mieć tupet.

KLAssurbanipal

To chyba ty nie wiesz czym sie roznia? Do tego wszystkiego nawet nie wiesz jaka symbolika sie oni posluguja skoro nie zauwarzyles jej w 300. Nawet na youtubie znajdziesz tego od groma. A o to jeden z przykladow http://youtu.be/hguXWqHEkMo

ocenił(a) film na 4
Ibrah

jesteś trollem-idiotą
nie pozdrawiam

spokozboru

A gdzie tu trolowanie? W filmie wystepuja symbole masonskie i jest to fakt. Moj komentarz tego tyczy, wiec po raz kolejny pytam sie gdzie tu trolowanie? Wiesz chociaz co to trolowanie?

ocenił(a) film na 10
Ibrah

Ibrah, jak masz zamiar rzygać tak jak w tytule swojego tematu, to polecam muszle klozetową, a nie filmweb.

Swoje żale wylewaj, gdzieś indziej mały człowieczku:)

Agron19

Krytyka osoby, ktora ocenia przygody herkulesa jako arcydzielo naprawde mnie zabolala.

ocenił(a) film na 4
Ibrah

lepiej mieć kiepski gust filmowy, niż być żałosnym człowieczkiem, który nie ma nic lepszego do roboty, pisać jakieś brednie na portalu o filmach

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Ibrah

W jakim celu, te symbole pojawiły się w filmie? Kto jest za to odpowiedzialny?

PsychoVampir

Ogolnie chyba chodzi o zakres powiazan, znajomosci. Zeby pokazac jak potezni sa, ze nawet rezyserzy i piosenkarze do nich naleza. Niektore filmy sa calkiem dobre. Np Kruk z brandonem lee. Tam az sie roi od masonskich symboli. Beyonce i jay z na swoich koncertach formuja z palcy piramide, co jest bezmyslnie kopiowane przez fanow. Ostatnio w polskiej muzyce doda robi sie na maskotke masonerii. Nie wiem tylko czy samozwanczo czy moze rzeczywiscie dostala jakies przyzwolenie.

ocenił(a) film na 7
Ibrah

Czyli uważasz że symbole danych grup(Insygnia masoński - masoneria, Oko opatrzności - Zakon Iluminatów) zostały tam umieszczone za poleceniem jej członków/osób związanych z tymi grupami. A może osoby odpowiedzialne za realizacje filmu/gry w której umieszczony został symbol(nie związany z fabułą), zrobiły to:
1. Przypadkowo - piszę o tylko niektórych przypadkach, np. wskazówki na zegarze są przy liczbach 9 i 11, albo oko opatrzności na papierku może jedynie sugerować dolara, a nie konkretnie ten symbol.
2. W zupełnie innym kontekście - Oko opatrzności nie koniecznie musi się odwoływać(według realizatora) do "Masonów patrzących na bydło", ale do Boga który na nas patrzy - bardzo podobny symbol jest przecież często używany w kościołach.

Pewnie jest też dużo innych powodów które akurat nie przychodzą mi do głowy, ogólnie chodzi mi o to że Twoje wyobrażenie może(nie musi, Twoja wersja może być prawdziwa) być fałszywe. Najlepiej byłoby dowiedzieć się powodu od człowieka który to zrealizował, no ale to może być trudne - dlatego tym bardziej nie warto ulegać tylko jednej wersji ale być świadomym innych możliwości.

Pozdrawiam

Ibrah

Ot, znowu rzydofska masonerja psuje święta kotolicką młodzież.