PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

Poza efektami ciężko wskazać jakiekolwiek inne walory tego filmu. Zamysł filmu jest prosty,
"stwórzmy bajkę", w której ciężko doszukać się realizmu. Pierwsza część, mimo że skonstruowana
na podobnej zasadzie wyzwala we mnie więcej pozytywnych emocji. Mimo słabej i dennej fabuły
można zachwycić się realizacją efektów specjalnych, ale chyba tylko w wersji 3D. Muzyka
ciekawie dobrana, aktorzy nieźli, ale za wiele w tym filmie banałów i bajki.

ocenił(a) film na 9
marzena_gorycka

Fabula pierwszej czesci stanowczo byla lepsza...Jednakze ten film zaliczam rowniez do bardzo dobrych..Efekty rewelacyjne!!! Masz racje, ze na to chyba w pierwszej kolejnosci kladziono nacisk przy realizacji filmu. Drazni mnie jedynie polskie tlumaczenie... tytulu oczywiscie, poniewaz o reszcie nie jestem w saranie sie wypowidziec. Film ogladalam po angielsku...

ocenił(a) film na 6
marthaz

Niestety wielokrotnie polskie tłumaczenie tytułów jest co najmniej zastanawiające :D

ocenił(a) film na 9
marzena_gorycka

Stwórzmy bajke? WTF, po pierwsze nic nie stworzmy bajke bo to jest na podstawie komiksu, wiec o wymyslaniu fabuly niue ma mowy a po drugie widzialas bajke ktora jest dla doroslych? Od takich filmow oczekujesz realizmu? Brawo... Widac ze jestes osoba ktora leci na efekty i tyle, nawet nie probujesz zrozumiec przekazu filmu i wizji tworczej. Ehh

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Faktycznie jeszcze do wczoraj nie miałam pojęcia o pierwowzorze. Co nie zmienia mojego zdania na jego temat. A wyrażenie : "stwórzmy bajkę" ujęłam w cudzysłów, chyba nie muszę tłumaczyć co to oznacza.. Poza tym bajki dla dorosłych są ostatnio bardzo popularne. Nie uważam efektów za czołowy element kina, nigdzie tego nie napisałam, akurat w tym filmie moim zdaniem to jest główny walor. Nie próbuję zrozumieć przekazu filmu, bo go niestety nie odnalazłam. Może wyjaśnisz mi jaki on jest Twoim zdaniem?

ocenił(a) film na 9
marzena_gorycka

Pokazanie walecznosci greków, tudziez spartan i opis historii z elementami fantastyki , wszystko skladnie przedstawione i wymyslone, tyle