Takie mam wrażenie oglądając zdjęcia z filmu. Chciałem obejrzeć ale wydaje mi się że ten w filmie w większości to studio. No i te wy-koksowane klaty na siłowni. Gdzie oni takich wojowników widzieli w przeszłości.
1. Film jest na podstawie komiksu i założenie jest takie że ma wyglądać jak komiks więc cała sceneria jest w CGI.
2. Wnioskuję że nie widziałeś pierwszej części więc pierw obejrzyj 300 zanim siądziesz do tej.
3. Tak w Sparcie widzieli takich koksów chociaż w tej części w większości pokazani są Ateńczycy. W starożytnej Grecji i Rzymie wojownicy byli bardziej wytrenowani fizycznie niż obecni żołnierze ze względu na oręż jakim walczyli, a swoje "wykoksowane klaty" zawdzięczali kalistenice.
No właśnie o tym pisałem :) Nie widziałem jeszcze zdjęcia gościa który ćwicząc z obciążeniem własnego ciała miał klatę jak koks z siłowni pompując sterydy sztangą. Gości w tym filmie widziałem takich sporo i to od razu mnie zniechęca. Trenując kalistenike buduję się siłę a nie mięśnie. Oczywiście mięśnie także są ogromne ale całkiem inaczej wyglądają. Nie są po prostu napompowane.