12 października 2012 roku zakończono zdjęcia a premiera filmu dopiero w marcu 2014! Co oni z tym filmem robią przez półtora roku? :o
Prawdopodobnie dodają efekty specjalne i zajmują się obróbką komputerową.
To też nie jest takie proste i nie trwa zaledwie kilku sekund, np. tworzenie samych animacji do polskiego filmu "Sala Samobójców" zajęło cały rok.
Postprodukcja to długotrwały proces - "300" nakręcono w zaledwie dwa miesiące ale okres postprodukcyjny trwał prawie rok. Snyder w jakimś wywiadzie powiedział wprost, że premiera filmu została przesunięta na 2014 bo film jeszcze nie jest gotowy i nie wyrobią się na pierwszy termin.
Nie ma nic dziwnego że tyle czasu film znajduje się w postprodukcji. Tutaj praktycznie cąły film był robiony na tle zielonego ekranu, można powiedzieć że tylko aktorzy byli żywi (chociaż i to nie zawsze) a cała reszta to już cudawianki stworzone przy użyciu technik komputerowych...czyli jakieś 95% całego filmu, z resztą podobnie było w pierwszej części.
Chociaż oglądając trailer nasuwa mi się na język jeden zwrot : "mają rozmach sku*wysyny!" :D...Z pewnością będzie to bardziej epickie dzieło jeśli chodzi o obraz więc czas generowania tych wszystkich efektów jest długi jak cholera. Ale lepiej poczekać ten rok dłużej i dostać film dopracowany do perfekcji niż wypuszczony na szybko bubel,
czy wyjdzie za tydzień czy za 3 lata to i tak jestem pewien że część pierwsza 300 będzie lepsza od nastepnych ;D
To się nazywa postprodukcja. Polecam jakiekolwiek dodatki do jakiegokolwiek wysokobudżetowego filmu. Czasami polerują film ponad 2 lata, szczerze mówiąc nic w tym dziwnego.
to fakt postprodukcja to długi proces! Co jednak z tego skoro czasami te ,,efekty specjalne'' nad którymi pracowali ciężko tyle czasu okazują się po prostu śmieszne!!! Co nowszy film tym gorsze staje się jego ,,upiększanie". Efekty specjalne w najnowszych filmach są po prostu sztuczne i śmieszne. Niestety!
nie znam się na tym ale słyszałem że ten film był już gotowy rok przed premierą http://www.filmweb.pl/film/Infiltrator-2013-624294
może mieli już ustalony pierwszy wstępny termin a później coś się przesunęło i już nie było wolnych okienek? jakieś tam zasady panują w kinematografii i jak ktoś wypadnie z obiegu to musi swoje odczekać?
Montują, przygotowują efekty specjalne, podkładają ścieżkę dźwiękową. Produkcja filmu to długotrwały proces...