PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

...i w tym momencie stwierdziłem: "co ja paczę"...
Ja się zastanawiam skąd tak wysoka ocena tej produkcji.

ocenił(a) film na 5
Piotras2009

To był jeden z niewielu momentów które przykuły moją uwagę ;).
A filmu ogólnie nie polecam. Nie moja bajka, z naciskiem na słowo bajka.

ocenił(a) film na 3
ciro85

nie obrażajmy bajek :), ten film to zwyczajny chłam dla bezmózgich małolatów, którzy podniecają na widok 3D lub kawałka cycka

ocenił(a) film na 2
karson_z

tak bym odbiorców nie nazywał, bo wszyscy komentujący to oglądali ;) ale zgodzę się, są pewne niedociągnięcia i rozciągnięcia... ;)

ocenił(a) film na 3
oz_ozzwald

nie chciałem nikogo urazić, w końcu ja też oglądałem ten film i to do samego końca. Mam jednak wrażenie, że twórcy filmów starają się ogłupić społeczeństwo produkując takie miernoty. Zamiast na fabułę stawiają na efekty specjalne, a młody człowiek, który nie doświadczył dobrego kina nie ma świadomości, że może być lepiej. Przyzwyczajony do kina takiego poziomu nie będzie zainteresowany starszymi filmami bez wybujałych efektów. Coraz częściej spotyka się komentarze oceniające film jedynie ze względu na efekty specjalne.

Piotras2009

Ten film mnoży przerysowane głupoty, ale to samo było w sumie z poprzednią częścią. Tyle że pierwsza część miała efekt świeżości, lepszy klimat i ogólnie wykonanie.
Z jednej strony, coś troszkę ciągnie żeby obejrzeć sobie tą wizualną opowiastkę o dzielnych wojownikach, na których czeka chwała. Z drugiej strony stopień przerysowania zakrawa momentami o kpinę. To mega-hulnięcie z kilkunastometrowej skały, ale i tak szarża na koniu w bitwie morskiej rządzi po prostu. Jak zobaczyłem na tej skarpie słonie..przez myśl przeszło mi...szarża na słoniach w bitwie morskiej ;) To było by coś, ale po twórcach tego filmy wszystkiego można się spodziewać.