PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

Nie widzę większej różnicy pomiędzy tą częścią a poprzednią.. Obie wizualnie ładnie zrobione, sceny walk często puszczane w zwolnionym tempie, wszystko zrobione w sposób, który można chyba nazwać artystycznym. No i oczywiście scena seksu, chociaż tutaj udziwniona i praktycznie wzięta ni z gruchy ni z pietruchy (najwyraźniej reżyser uznał, że koniecznie musi pokazać widzom cycki Evy Green i jakieś cudaczne figle z jej udziałem).
Denerwowała mnie jedynie królowa Sparty z tymi swoimi wywodami, zaś końcówka z jej wojowniczym udziałem była głupia i zbyt nierealistyczna nawet jak na ten film. Jednak druga kobieta w tym filmie (czyli Eva Green) swoją grą w roli czarnego charakteru zrekompensowała mi kiepski udział królowej Sparty, której na szczęście było mało.
Podsumowując: mamy następne ładnie zrobione widowisko, które do niczego nie zobowiązuje. Można obejrzeć, nacieszyć oczy scenami walk (i cyckami oraz grą aktorską Evy Green), po czym o nim na zapomnieć ;)

ocenił(a) film na 8
Krzesimirus

No ta odslona przynajmniej stanela obok Histori Grecji ale i tak obie milo sie ogladalo :)

Krzesimirus

hm , to po co przepłacać ,na bilet

ocenił(a) film na 7
hut334

Nikt nikomu nie każe iść na to do kina i tracić forsy na bilet ;) Jak ktoś chce, to z ciekawości pójdzie, a jak nie to sobie obejrzy przy innej, darmowej okazji. Wolny wybór :)