PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

Zdecydowanie. 1,5 tygodnia po oglądnięciu a mega zachwyt nad scena m.in. powstanie Xerxesa robi mega wrazenie!

ocenił(a) film na 6
maciekslu1

Trzecia część zdecydowanie TAK. Za dwa lub trzy lata . Tylko w stylu bardziej jedynki. Tu dla fana, czyli osoby która 300 widziała z 5 razy i do tego czytala komiks + jest fanem tego okresu historycznego raziły niedopatrzenia. A chodzi mi o łączone wątki z oryginalnymi 300.
1. Czy tylko mi się wydawało że Efialtes wygląda inaczej? Jedno oko za duże?
2.Królowa Gorgo nie przypomina tej odważnej i zdecydowanej kobiety a niby minęlo tylko kilka dni. ( kilka lat minęło w realu wiec wybaczam)
3.Ta scena seksu była za długa. Walka o to kto dominuje z poważnej stała sie przez to lekko śmieszna.
4. Tego konia to mogli już dać prawdziwego.
5. Wersja 2D mogla być pozbawiona krwi 3D. W oryginale wygladalo to miodnie a tu zasłaniała wszystko.
6. Za malo odniesień do pierwszej części (Dilios, Gorgo, Efialtes, Daxos w sumie chyba 3 minuty wystepują)

Jak takie rzeczy sie nie powtórzą to Kolejna część jak najbardziej, z nowym Hero i w miarę sensowną "fabułką".
Czekam na DVD bo z każdym kolejnym obejzeniem moja ocena się podnosi. Może jakieś niewykożystane sceny nam sie dostaną?
Szkoda że Butler nie dał się skusić na pare scen w Sparcie.

maciekslu1

Tam samo jak robi wrazenie skakanie ze skał na podklady statkow czy idiotyczna statki, ktore w rzeczywistosci by nie plywaly. Zejdz na ziemie xD

ocenił(a) film na 5
ftr

Trochę zabrakło pieniędzy na korektę techniczną (ostatnio takowej przy bardzo wielu filmach brakuje) no i mamy efekty rodem z kina shaolin :).
A do deffita - trzecią część miałeś w ostatnich minutach 300 i co chcesz więcej. Zjednoczone armie pokonują w ostatecznej walce Xerxsesa. Nie będzie 3 części bo była by o niczym.

ocenił(a) film na 9
wizi38

Nie wiem co wy macie z glowa jak sie nastawiacie na super fabułe. Ten film jest stworzony dla efektów i tyle w temacie.

ocenił(a) film na 5
maciekslu1

A kultura wypowiedzi kolegi nie obowiązuje ? Teraz jest prosto - zaczynam dyskusję od obrażania, bo nikt mnie nie może fizycznie dosięgnąć. A co do drugiej części twojej niezwykle wartościowej wypowiedzi jak się tworzy film dla efektów, to niech chociaż te efekty będą na przyzwoitym poziomie.

wizi38

Trochę faktów, trochę fabuły, trochę za dużo efektów specjalnych (krew) (skakanie z góry na barki) noi (