Zdecydowanie. 1,5 tygodnia po oglądnięciu a mega zachwyt nad scena m.in. powstanie Xerxesa robi mega wrazenie!
Trzecia część zdecydowanie TAK. Za dwa lub trzy lata . Tylko w stylu bardziej jedynki. Tu dla fana, czyli osoby która 300 widziała z 5 razy i do tego czytala komiks + jest fanem tego okresu historycznego raziły niedopatrzenia. A chodzi mi o łączone wątki z oryginalnymi 300.
1. Czy tylko mi się wydawało że Efialtes wygląda inaczej? Jedno oko za duże?
2.Królowa Gorgo nie przypomina tej odważnej i zdecydowanej kobiety a niby minęlo tylko kilka dni. ( kilka lat minęło w realu wiec wybaczam)
3.Ta scena seksu była za długa. Walka o to kto dominuje z poważnej stała sie przez to lekko śmieszna.
4. Tego konia to mogli już dać prawdziwego.
5. Wersja 2D mogla być pozbawiona krwi 3D. W oryginale wygladalo to miodnie a tu zasłaniała wszystko.
6. Za malo odniesień do pierwszej części (Dilios, Gorgo, Efialtes, Daxos w sumie chyba 3 minuty wystepują)
Jak takie rzeczy sie nie powtórzą to Kolejna część jak najbardziej, z nowym Hero i w miarę sensowną "fabułką".
Czekam na DVD bo z każdym kolejnym obejzeniem moja ocena się podnosi. Może jakieś niewykożystane sceny nam sie dostaną?
Szkoda że Butler nie dał się skusić na pare scen w Sparcie.
Tam samo jak robi wrazenie skakanie ze skał na podklady statkow czy idiotyczna statki, ktore w rzeczywistosci by nie plywaly. Zejdz na ziemie xD
Trochę zabrakło pieniędzy na korektę techniczną (ostatnio takowej przy bardzo wielu filmach brakuje) no i mamy efekty rodem z kina shaolin :).
A do deffita - trzecią część miałeś w ostatnich minutach 300 i co chcesz więcej. Zjednoczone armie pokonują w ostatecznej walce Xerxsesa. Nie będzie 3 części bo była by o niczym.
Nie wiem co wy macie z glowa jak sie nastawiacie na super fabułe. Ten film jest stworzony dla efektów i tyle w temacie.
A kultura wypowiedzi kolegi nie obowiązuje ? Teraz jest prosto - zaczynam dyskusję od obrażania, bo nikt mnie nie może fizycznie dosięgnąć. A co do drugiej części twojej niezwykle wartościowej wypowiedzi jak się tworzy film dla efektów, to niech chociaż te efekty będą na przyzwoitym poziomie.