Od długiego czasu nie było tak mocnego filmu dla mężczyzn. Krew bryzga w każdej minucie filmu, efekty specjalne wgniatają w fotel a zdjęcia emanują zajebistością. Ponadto sceny walki są niesamowicie dopracowane - wyjątkowo długie i zakończone slow motion przy odrąbywaniu głowy przeciwnikowi. Ten film to obowiązkowa pozycja dla każdego prawdziwego faceta.
Oczywiście do obejrzenia tylko i wyłącznie w kinie.
no, nie jestem prawdziwym facetem, ale "300" uwielbiam... rozumiem, że rozjebka jest ? ;))
idę na 20.15 do Imax i nie wiem co myśleć, chyba najlepiej nic ;)
Świetna pozycja ale jednak brakuje tego elementu "woow" i świeżosci komiksowej jaki był w jedynce. Liczyłem też na jakies elementy gitarowej muzy a nie tylko klasyczna ale ogólnie ok
dokładnie tak - po wyjściu z kina pierwsze co pomyślałem to że do scen walki zatrudnili ekipe ze Spartakusa :P
a z tego co gdzieś czytałem twórcy Spartakusa teraz ostro pracują nad serialem o życiu Juliusza Cezara ;)
tnij . org / juliuszcezarfilmweb
Rok minął a po serialu ani widu ani słychu. Ewentualnie możesz szukać informacji na stronie starz.
Coś mało tych efektów było, bo jakoś mnie nie wbił w fotel, a wręcz prawie usnąłem. Pierwsza część zdecydowanie lepsza.