PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

najlepsi w tych wszystkich wypowiedziach są tacy którzy piszą"napewno nie pójdę"lub "napewno kicha"..idź jeden z drugim,obejrzyj a potem oceniaj i wypowiadaj się na temat jakiegokolwiek filmu czy serialu,psujecie nieraz opinie całkiem niezłym filmom..żenada

ocenił(a) film na 3
wiosna88

To prawda, że nie należy oceniać filmu przed seansem. Ale skoro już z opisu wynika, że oparty jest na tym samym motywie i zrealizowany jest w ten sam sposób, to można się już czegoś spodziewać (plakaty i trailer obrazują to dość dobrze: kwaśne miny, darcie ryja, sztuczna krew, wszechobecny patos) i jeśli komuś 300 nie przypadło do gustu, to pewnie ten też nie.

ocenił(a) film na 6
rock79

To niech nie ocenia, proste. Na tej zasadzie każdej komedii z J LO musiałbym dawać 1. Gdzie tu sens?

ocenił(a) film na 3
Grochu89

Nie ma sensu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
rock79

ja ciebie rozumiem tylko że moim zdaniem takie portale jak filmweb są po to żeby można było sobie sprawdzić film jaką ma opinie ludzi którzy oglądali a nie którzy na podstawie swoich uprzedzeń,domysłów itd oceniają film i np.wchodzę żeby zobaczyć recenzje a tu odrazu wyskakuje ocena poniżej 5 bo komuś tam nie podoba się tytuł czy cokolwiek innego nie związanego zupełnie z filmem..nie mam pretensji do ciebie ani do nikogo innego,ale moim zdaniem tu powinno się oceniać filmy które się oglądało..pozdrawiam 14/88

ocenił(a) film na 3
wiosna88

Zgadzam się ale było też wiele opinii pozytywnych o filmach, które jeszcze nie weszły do kin,np. W pierścieniu ognia.

rock79

rozumiem ale ocena moim zdaniem po a nie przed,wiem że było i pewnie jeszcze będzie wiele niepotrzebnych ocen,niektórzy po zwiastunach oceniają no to jeszcze można by było dać pare punktów

rock79

''kwaśne miny, darcie ryja, sztuczna krew, ''

A w jakim filmie jest w takim razie prawdziwa???

Rozumiem że w Pasji i Se7en jest prawdziwa krew... ;)

ocenił(a) film na 3
KLAssurbanipal

No nie wiem czy w Pasji lub w Siedem była generowana komputerowo...

rock79

czy komputerowo, czy nie - była sztuczna.

ocenił(a) film na 3
KLAssurbanipal

Tak jak twój sarkazm.

ocenił(a) film na 8
rock79

Rządzisz :D

straightlines

widzę, że łatwo o fanów w postaci gimbusa. Też miałem takiego przydupasa w innym temacie. ;)

ocenił(a) film na 8
KLAssurbanipal

Jakiś problem?

straightlines

O, fajna cwaniacka gadka ale zostaw ją swoim kumplom w dresie.

ocenił(a) film na 8
KLAssurbanipal

O co Ci typie chodzi? Sam wyskoczyłeś z gimbusem, więc nie ucz mnie tu kultury. Spytałem normalnie czy masz jakis problem bo ani Cię nie obraziłem ani nie miałem takiego zamiaru. Filmweb jest pełen takich ludzi.

straightlines

Dla Ciebie nie jestem żadnym typem to po pierwsze, a po drugie zwracaj się do mnie per Pan, ok?

KLAssurbanipal

Mocne :D

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Słabe.

rock79

był dobry, aż nie wiedziałeś co powiedzieć i stąd ta kpina.

ocenił(a) film na 3
KLAssurbanipal

Rozszyfrowałeś mnie Sherlocku.

rock79

Dziękuję.

ocenił(a) film na 3
KLAssurbanipal

Widzę, że twój pan Pan dobrze cię wyszkolił. Szepnę mu dobre słowo o tobie podczas następnego zbioru bawełny.

ocenił(a) film na 8
KLAssurbanipal

Na przykład w "Django" pojawiła się prawdziwa krew :P W scenie gdy Dicaprio uderza w stół,i rani się w rękę pomimo to nie przestając grać :P

wiosna88

idiots, idiots everywhere, my friend ;))

ocenił(a) film na 6
MartwyPixel

Co prawda, to prawda :)

Dużo ludzi też porównuje film bądź stara się porównać do prawdziwych wydarzeń a przypominam, że film jest adaptacją komiksu Franka Millera pt: Xerxes, która się ukaże za niedługo (nie wiem dokładnie kiedy). Frank zapewne dokończył wydanie na potrzeby filmu a samo wydanie komiksu przesunęli bądź była planowana na później.

Więc reasumując, oglądając film i pisząc swoje wrażenia po seansie weźcie to na uwagę, jeśli sprawa będzie się toczyła tła historii, scenografii czy za dużego księżyca. Co do gry aktorskiej to wiadomo, że jak zagrają źle to po prostu zagrali źle. Koniec. Kropka.

Na film się wybiorę na pewno :)

Pozdrawiam

Johny01

i tak znajdzie się grono specjalistów którzy stwierdzą że nie masz racji :P
Miłego seansu życzę :)

ocenił(a) film na 6
sid1986

Pewnie tak ;)

Najważniejsze to robić swoje i tyle.

Również miłego seansu życzę :)